Bliv grebet af golf til Golfsportens Dag

Lørdag den 1. juni kan du helt gratis prøve glæden ved golfsporten. Randers Golf Klub, Bevæg dig for Livet Randers og Radio Alfa inviterer til Golfsportens Dag. I løbet af et par timer kan nysgerrige og nybegyndere prøve kræfter med både bold og kølle.

Formand for mentorudvalget hos Randers Golf Klub, Esben Carlsen, på golfbanen i Fladbro. Den 1. juni kan nysgerrige og nybegyndere selv prøve kræfter med både bold og kølle ved Golfsportens Dag.

Golfsportens Dag bliver afholdt få timer inden den nyskabende golfturnering Radio Alfa Open. Omkring 150 golfspillere er klar til at dyste på 18-hulsbanen i Fladbro. Undervejs vil der være forskellige sjove konkurrencer. Ideen kommer fra den kendte radiovært og speaker Bo Ørris.

"Jeg fik ideen efter selv at have prøvet golf for første gang. Hurtigt blev jeg grebet af sporten. Med en event som denne, vil vi hygge med vores lyttere på en anden måde".

Bo Ørris erfarede at golf er et spil for alle, og henvendte sig derfor til kommunens projekt "Bevæg dig for livet Randers". I samarbejde med DGI og DIF vil Randers Kommune have flere til at være idrætsaktive.

"Vi vil blandt andet med forskellige initiativer gøre det nemmere at få adgang til forskellige idrætsgrene. Med Golfsportens Dag giver vi randrusianerne muligheden for gratis at prøve glæden ved golfspillet," siger Jesper Jakobsen, der er kommunens projektleder for Bevæg dig for livet.

Golfspillets glæder og fordele
Hos Randers Golf Klub ser golfmanager Marck Lindved frem til at klubben åbner træningsfaciliteterne for både nysgerrige og nybegyndere på Golfsportens Dag.
 
"Golf er en sport, som man hurtigt kan blive grebet af. Når man for eksempel slår til bolden med sin driver og ser, hvor langt bolden kommer, så rykker det i én for at slå endnu et slag, " fortæller han.

Sidste år deltog den lokale klub i et projekt med Randers Sundhedscenter, hvor 15-16 ikke idrætsaktive borgere fulgte et tre måneders golfforløb. Halvdelen af dem spiller i dag golf i klubben.

"Det er en sport, der også handler om at gøre noget sammen med andre. Samtidig er den friske luft og omgivelserne i naturen med til at motivere én på golfbanen, " fortæller Marck Lindved.

Golf er også en god idræt, hvis man gerne vil brænde nogle kalorier af.  En runde på 18-hulsbanen svarer til at gå omkring 11 kilometer, hvis man dog ikke tager golfbilen rundt på banen. Og når du skal slå til bolden, så svarer svinget med driverkøllen til et 60-70 kilos bænkpres i et motionscenter. Det kræver samtidig ikke mange forudsætninger at begynde på golfspillet, og det gør sportsgrenen særligt velegnet for begyndere.

Golfsportens Dag åbner lørdag den 1. juni kl. 9.30 hos Randers Golf Klub. I løbet af formiddagen er der mulighed for at slå til bolden på træningsbanen eller prøve en runde på Par3-banen også kaldt begynderbanen - det er muligt at låne udstyr. Interesserede kan tilmelde sig til Golfsportens Dag på Radio Alfas hjemmeside.

Randers Golf Klub har omkring 1100 medlemmer. Klubben har et begynderforløb, hvor deltagerne kan låne det nødvendig udstyr. Der er ligeledes en mentorordning, så nye medlemmer kan komme godt i gang med golfspillets glæder. 

Om 'Bevæg dig for livet Randers'
Siden den 1. marts har Randers Kommune været visionskommune for Bevæg dig for livet. Det indbefatter, at kommunen i en 5-årig periode vil arbejde målrettet med at få flere fysisk aktive borgere.  Læs mere og find de forskellige tilbud i forbindelse med projektet på www.bevægdigranders.dk