Kommunen sætter fokus på frivillige i idrætsforeningerne

Med en ny kampagne, der ruller hen over foråret, vil Randers Kommune synliggøre mulighederne for at være frivillig i idrætslivet. Samtidig skal en fokuseret indsats være med til at klæde foreningslivet på til at fastholde og rekruttere frivillige i de lokale idrætsforeninger

Billedtekst: Josephine, Mads, Kristine, Rikko og Inger giver inspiration til andre frivillige ved at fortælle om, hvorfor de arbejder frivilligt i det lokale idrætsliv. Du kan finde hver deres historie på www.randers.dk/blivfrivillig

Frivillighed er en vigtig grundforudsætning for at foreningslivet fungerer. I Randers findes der mere end 180 idrætsforeninger, som alle er afhængig af frivillige hjælpere, trænere og ledere. For at give de mange foreninger en hjælpende hånd, afholder kommunen en række kurser og workshops hen over foråret med fokus på frivillighed i idrætslivet.

"I en tid, hvor kampen om vores tid aldrig har været større, og hvor tilbuddene står i kø i vores sparsomme fritid, er det også blevet sværere for idrætsforeningerne at skaffe nok frivillige hænder til deres aktiviteter. Samtidig har de sidste års corona-pandemi især fået færre unge til at være frivillig i de danske idrætsklubber. I Randers Kommune ønsker vi at skabe bedre vilkår for frivillighed i foreningslivet," siger Louise Høeg, der er formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget.
 

Via især nyhedsbreve til det lokale foreningsliv og direkte kontakt til foreningerne spreder Randers Kommune budskabet med de forskellige tilbud om kurser og workshop. Derudover har kommunen igangsat en kampagne, der på en gang hylder og synliggøre de frivilliges indsats i idrætslivet. I avisannoncer, videoer på sociale medier og kommunens hjemmeside fortæller fem lokale frivillige om, hvorfor de arbejder frivilligt i deres lokale forening. De frivillige vil også kunne ses på bybusser og plakater i byrummet, online bannere på lokale netaviser og høres på radiospot hos ABC/ALFA. Kampagnen er udarbejdet i samarbejde med medielinjen på den lokale STU-uddannelse Strømmen.

"Med kampagnen vil vi inspirere andre til at engagere sig i foreningslivet og samtidig sige mange tak til alle dem som gør det. Der er mange forskellige opgaver ude i de lokale idrætsforeninger, derfor er der helt sikkert også plads til alle dem, der ønsker at engagere sig frivilligt. Kontakt eventuelt foreningerne i dit helt nære lokalområde og spørg, om der er noget du kan hjælpe med," fortæller Casper Fischer Beedholm, der er breddeidrætskonsulent i Randers Kommune.

Hans erfaring er i øvrigt, at de fleste frivillige også selv får en god oplevelse ud af det. Du kan også blive inspireret på www.randers.dk/frivillig. På hjemmesiden findes der også information om, hvordan foreninger kan få hjælp til at arbejde mere strategisk med frivillighed.