Kursister søgte julehjælp på Sprogcenteret

Sprogcenter Randers summede af liv torsdag eftermiddag 10. november, da børnefamilier og enlige forældre fik hjælp til at søge julehjælp.

Alle Sprogcentrets kursister med børn var inviteret til at søge om julehjælp i centrets kantine, og i løbet af eftermiddagen fik 32 familier hjælp til søgningen.

"Vi har inviteret vores kursister med børn for at få hjælp til at søge julehjælp, fordi mange har meget trange kår og meget små indkomster. Og mange har brug for at få assistance til at søge julehjælp hos hjælpeorganisationerne. Så vi sørger for en god atmosfære og frivillige, der stiller sig til rådighed," siger Maria Ethel Sjøqvist, mentor på Sprogcenter Randers.

Størstedelen af sprogcentrets kursister er flygtninge og indvandrere, som bor i Randers Kommune. Det seneste år er særligt fordrevne ukrainere blevet optaget på skolen.

Frivillige sad klar til at hjælpe

Julehjælpen er en gammel tradition, hvor organisationer giver en økonomisk håndsrækning til økonomisk trængte mennesker, typisk børnefamilier. Hjælpen uddeles af hjælpeorganisationer som Blå Kors, Dansk Folkehjælp og Røde Kors og består af mindre pengebeløb, gaver eller madvarer. Det var en gruppe frivillige fra Dansk Flygtningehjælps Frivillighus i Østergade og fra Røde Kors, som sad klar foran computerne for at udfylde ansøgningerne.

"Vi hjælper gerne dem, som har meget lidt, med at lave ansøgningerne, og det passer godt i forhold til det arbejde, vi laver i Frivillighuset. Der hjælper vi også af og til med ansøgninger, så det passer fint, at det er samlet her," siger Birthe Lassen Hansen, frivillig i Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Randers.

Sådan søger du julehjælp

Du finder en oversigt over, hvor man kan søge julehjælp, her.