Lange Degn støtter lokalområdet

Den tårnhøje TV-vært, Christian Degn, har i samarbejde med Slawteren i Tørring udviklet en særlig pølse i forbindelse med udsendelsen ”Alt det min far ikke har lært mig”. Overskuddet fra salget af ”Lange Degn” går til en grillfest på det lokale ældrecenter Åbakken. Ifølge Christian Degn giver det god mening at give noget tilbage den ældre generation.

Det smukke område omkring Råby i den nordlige del af Randers Kommune er i fokus for tiden. Årsagen er den aktuelle programserie på TV 2 ”Alt det min far ikke har lært mig”, hvor Christian Degn går i lære hos sin far Jens Degn og områdets fagfolk som blandt andet tømrer, landmand, jæger og slagter.

I seriens andet afsnit samarbejder Christian Degn med den lokale slagter om at udvikle en pølse med trøffelsmag. Pølsen har fået navnet ”Lange Degn” og forhandles nu hos Slawteren i Tørring.

Lederen af det lokale ældrecenter Åbakken fik sig lidt af en overraskelse, da slagtermester René ringede op og fortalte, at overskuddet af salget skulle bruges til at give beboerne på Åbakken en grillfest. Både Christian Degn, hans far og slagtermesteren selv vil være til stede til arrangementet.

”Det er utrolig flot og omsorgsfuldt af dem at give beboerne sådan en oplevelse. Det betyder rigtig meget for de ældre, at de får en spændende og anderledes dag,” fortæller Lena Engberg, leder af ældrecenteret Åbakken.

En tak til den ældre generation

Det var Christian Degn, der foreslog, at overskuddet fra salget af ”Lange Degn” kunne bruges på at gøre noget godt for lokalområdet. Idéen var ikke fremmed for slagtermester René, der før har taget sin grill med til Åbakken og disket op med grillede lækkerier til stor glæde for beboerne. Christian Degn var helt med på en gentagelse af succesen.

”Det giver så god mening at give noget tilbage til de ældre. Vi bor i et fantastisk land, og det gør vi jo blandt andet, fordi vores oldeforældre og bedsteforældre arbejdede hårdt for at skabe de bedste muligheder for de kommende generationerne. Og så fortjener de, at der sker noget godt efter en udfordrende corona-tid,” siger Christian Degn.

På Åbakken glæder de sig allerede til arrangement, som bliver gennemført i foråret eller sommeren, når vejret og coronasituationen tillader det.