Lyserøde pandekager og gåture i den gode sags tjeneste

Igen i år har folk, der ønsker at støtte kræftbekæmpelse, mulighed for at vise deres støtte ved at spadsere fra Randers Naturcenter ud i de omkringliggende enge. Børn kan også være med, og der er også mulighed for at lave lyserøde pandekager i løbet af dagen.

Traditionen tro holder Randers Naturcenter sit eget Lyserød Lørdag-arrangement. Det foregår den 6. oktober. Her kan folk støtte kampen mod brystkræft ved at slippe 25 kroner for en gåtur under kyndig ledelse af naturcenterets to guider. På den måde støtter de betalende Kræftens Bekæmpelse og får set den randrusianske natur.

Hvis benene rækker til den lange tur på 7,1 km, så kan man opleve naturen i Vorup Enge. Hvis ikke så er der også mulighed for at gå en kortere tur på 2 km i Gudenåparken.

En af de to guider er Helle Marie Taastrøm, som også er leder af Randers Naturcenter. Hun skal gå den lange rute.

"Vi synes det er en god sag at støtte. Og vi bakker op om det ved at være aktive sammen i naturen, for det er det, vi er gode til på Randers Naturcenter", siger hun.

Deltagerne er nu ikke tvangsindlagt til one woman-show af et foredrag ude på ruten, understreger Helle Marie Taastrøm.

"Ser vi en sjælden fugl, så er jeg klar til at fortælle om den. Eller hvis nogen spørger, om der er spiselige planter på turen, så skal jeg nok vise dem, hvilke der er gode at spise. Men de fleste plejer gerne at ville gå uden at blive forstyrret og få nogle kilometer i benene, og det skal der også være plads til".

Én Lyserød Lørdag ud af mange

Lyserød Lørdag er en årligt tilbagevendende begivenhed under Kræftens Bekæmpelses kampagne "Støt Brysterne". Over hele landet vil der blive samlet ind til brystkræftsagen på Lyserød Lørdag.

Ude på Randers Naturcenter er leder Helle Marie Taastrøm glad for, at de igen i år har fået et samarbejde op at køre med lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Randers.

"Jeg håber på en stor tilslutning på lørdag. For det her er altså en god sag, og det er vigtigt, at vi får sat fokus på brystkræft lokalt".

Det lokale fokus på brystkræft vil også blive kombineret med lyserøde pandekager. For fem kroner kan børn lave dem over bål, og frivillige fra naturcenteret vil sælge dem i løbet af dagen. Udover de farvestrålende pandekager kan man også købe kaffe og kage, hvor pengene går til Kræftens Bekæmpelse.

Imellem kl. 12 og 13 er der tilmelding til traveturene. Begge ture starter kl. 13.