Lyskryds skal forbedre trafikken i populært erhvervsområde

Nye lyskryds på Danish Crown Vej vil gøre det lettere at komme til og fra erhvervsområdet i Sdr. Borup, hvor flere større virksomheder i de seneste år har etableret sig. Lyskrydsene bliver opført i et samlet projekt, der også omfatter Vejdirektoratets ombygning af tilslutningsanlæggene til Motorvej E45. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 27. marts 2023

"Erhvervsområdet i Sdr. Borup ligger fantastisk med direkte adgang til Motorvej E45, og infrastrukturen skal naturligvis følge med i takt med, at flere virksomheder etablerer sig i området. Derfor er jeg glad for byrådets beslutning om at prioritere de nye signalanlæg, der vil forbedre og fremtidssikre trafikafviklingen," siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget.

På mødet den 27. marts 2023 har Randers Byråd bevilget i alt 12 millioner kroner til at etablere de to nye signalanlæg i henholdsvis krydset Danish Crown Vej (tidl. Tulipvej red.) - Gl. Århusvej og Danish Crown Vej - Engelsholmvej. Projektet finansieres af midler fra jordforsyningsbudgettet.

God dialog med virksomheder

De nye lyskryds er kommet på tegnebrættet, fordi flere virksomheder har henvendt sig til forvaltningen om problemerne med trafikken. På den baggrund bad Randers Kommune i foråret 2022 Rambøll om at lave en analyse af trafikforholdene i området. Den viste blandt andet, at der ved fuld udvikling af erhvervsområdet ville opstå store trafikale problemer i de to kryds.

Siden har forvaltningen løbende været i dialog med blandt andre Danish Crown om løsningsforslagene. Og her ser man frem til, at det nu snart bliver lettere at komme til og fra området.

"Efter påske samler vi alle vores cirka 800 medarbejdere, der har arbejdssted i Randers, på én adresse og det vil uden tvivl skabe mere trafik på Danish Crown Vej. Derfor er vi glade for, at kommunen har reageret i en fart. Vi har generelt en meget konstruktiv dialog mod kommunen, som i vores øjne er meget opmærksomme på at finde gode løsninger, der er til gavn både for kommunens virksomheder og kommunens borgere," siger Thomas Ahle, der er koncernøkonomidirektør i Danish Crown.

Projekt i samarbejde med Vejdirektoratet

Randers Kommune forbereder opførelsen af de to signalanlæg i et samarbejde med Vejdirektoratet, der i forvejen er i gang med at planlægge ombygningen af tilslutningsanlæggene til Motorvej E45 i samme område.

Ved at samtænke projekterne er forventningen en mere optimal og sammenhængende løsning, hvor udgiften til signalanlæggene samtidig bliver mindre, end hvis Randers Kommune skulle have udført det som et selvstændigt projekt. På den baggrund har byrådet derfor også besluttet, at ombygningen af tilslutningsanlæggene og opførslen af lyskrydsene skal gennemføres som et samlet projekt.

Der er endnu ingen detaljeret tidsplan for anlægsprojektet, men Vejdirektoratet forventer at kunne gå i gang i starten af 2024.