Mænds Mødesteder rykker ud i det fri

Det landsdækkende projekt "Mænds Mødesteder i Naturen" er kommet til Randers, hvor Mænds Mødesteder Randers og Natur og Miljø i Randers Kommune i sommeren samarbejder om at formidle oplevelser og aktiviteter i naturen for alle mænd. Der er opstartsmøde til forløbet på Randers Naturcenter onsdag den 15. maj 2019.

“For os er det kærkommen mulighed for at få inspiration og se, hvilke muligheder der ligger i naturoplevelser,” udtaler projektkoordinator for Mænds Mødesteder Randers, Anders Møller Gade.

“Det ligger faktisk i direkte forlængelse af nogle de ideer og tanker, som mændene i mødestedet har gjort sig. Vi er i planlægningsfasen af et vildmarkstema, så Projekt Mænds Mødesteder i Naturen og samarbejdet med Randers Naturcenter kommer på et rigtig godt tidspunkt for os.”

Mænds Mødesteder Randers er en del af Forum for Mænds Sundhed med fokus på mænds livskvalitet og sundhed. Foreningen har med dens aktiviteter fokuseret på at skabe trivsel, nærvær og fællesskab blandt mænd, og her spiller oplevelser og aktiviteter i naturen en særlig rolle. 

“Naturen sætter en helt særlig ramme i forhold til nærvær. Man kommer ned i tempo, der er ikke alle mulige forstyrrelser, og når man er fælles om at være i naturen, kan man næsten ikke undgå at komme i godt humør,” fortsætter Anders Møller Gade. 

Fra Randers Kommune er naturvejleder, Lars Maagaard, og skov- og landskabsingeniør, Tommy Schøler-Troelsen, klar til at lave aktiviteter i naturen sammen med mændene fra Mænds Mødesteder Randers. 

”Vi glæder os rigtig meget til at indgå i et samarbejde med Mænds Mødesteder og lave nogle gode møder i naturen omkring Randers,” siger naturvejleder Lars Maagaard.

”Tommy og jeg er rigtig klar til at lave nogle gode oplevelser med natur og friluftsliv som tema. Det kan være at vi skal lave kanoture, sejlture, vandreture, fisketure eller vild mandemad på bålet. Det er alt sammen op til, hvad deltagerne i Mænds Mødesteder gerne vil lave,” fortæller han.

Projektet inviterer alle interesserede mænd til opstartsmøde til forløbet på Randers Naturcenter onsdag den 15. maj kl. 18.30, hvor sommerens fire mødegange bliver planlagt. Tilmelding er nødvendig og kan ske på mail til Anders Møller Gade, anders@frivilligvaerket.dk. Sidste frist for tilmelding er d. 14/5 2019.