Mærk vandet og de fremtidige muligheder i Flodbyen

Under Randers Festuge kan du komme helt ned i tempo og vandhøjde i kajkanten, når Randers Kommune byder ombord på et midlertidigt, flydende byrum ud for isboden og Randers Street Food

Når vejret og Randers Festuge skal nydes ved vandet, er der i år endnu en mulighed for at finde et godt sted at mærke puls og bølgeskvulp. På en pram i Gudenåen indretter Randers Kommune et lounge-område, der skal give en forsmag på nogle af de muligheder, området ved Flodlejet kan byde på i fremtiden.

"Flodlejet bliver en vigtig og central del af Flodbyen, som skal samle byliv, offentlige tilbud og adgang til vores natur. Der er mange muligheder i området, og vi skal selvfølgelig undersøge dem og finde ud af, hvordan byens brugere og beboere får mest glæde af Flodlejet. Her i Randers Festuge afprøver vi, hvordan eksempelvis et lounge-område på vandet bliver taget imod. Hvis det er noget, folk helt naturligt drages mod, så tager vi de observationer med i den videre proces," forklarer Claus Berggren, formand for Erhvervs- og Planudvalget ved Randers Kommune.

Allerede nu er arbejdet med en bedre forbindelse fra midtbyen og busstationen gået i gang, og i løbet af de kommende fem år skal Flodlejet blive til virkelighed som noget af det første i Flodbyen.

Test til glæde for Randers Festuge

Prammen, som loungeområdet ligger på, vil kun være at finde ved kajen ud for Isboden og Randers Street Food under Randers Festuge. Selvom det er en kort periode, er det et godt tidspunkt at teste sådanne tiltag, da der forventes at være mange mennesker, der har lyst til at opleve lidt anderledes i løbet af festugen. På den måde kan det midlertidige, flydende byrum både give en forsmag på fremtiden ved vandkanten i Randers, være en særlig festuge-oplevelse og ikke mindst give nogle vigtige erfaringer til de næste faser i planlægningen af området.

"Vi håber, at loungen vil blive taget godt imod og at vejret bliver til at hænge ud der og nyde vandet og festugen," fortæller Mia Rix, projektleder for Flodlejet ved Randers Kommune. "Vi ved allerede, at det kan noget helt særligt at sidde ved vandet, og nu vil vi så se, hvad det gør ved oplevelsen, når man ikke bare er ved siden af, men på vandet," tilføjer hun.