Man læser da Star Wars

Bjerregrav Skole vest for Randers har gode erfaringer med det kendte sci-fi univers. Det giver eleverne lyst til at læse og lære mere.

Mikkel og Karia er vilde med Star Wars

Corona og nedlukning har ændret meget i vores samfund i de sidste par måneder. For eksempel betød det, at de årlige galaksedage ikke kunne afholdes som planlagt tilbage i april måned. Men rundt om på kommunes skoler har kreative lærere og deres elever holdt fast i Star Wars-universet. Blandt andet på Bjerregrav Skole, hvor lærer Karina  Wiedenhofer har oplevet, hvordan netop dette univers motivere eleverne.

Nu har jeg brugt Star Wars-universet i et par år til undervisningen. Eleverne er vilde med det. De spørger hele tiden ind til, hvad de skal næste gang. De går i gang af sig selv med at undersøge tingene og læse mere - også noget der ikke nødvendigvis handler om Star Wars. Universet gør dem nysgerrig på at vide mere, ” fortæller Karina  Wiedenhofer.

En af de elever, som er glad for Star Wars, er Mikkel Wahl fra 4. klasse, der som ordblind ikke altid lige har lyst til at læse eller skrive så meget.

”Men efter at han er blevet præsenteret for Star Wars, er Mikkel blevet en helt anden dreng. Før var lektierne ikke altid noget, der var så spændende at gå i gang med. Nu kommer han selv stolt og viser nogle af hans tekster frem, når der har været en opgave om Star Wars. Og så er han begyndt at læse bøger,” fortæller Lene Wahl Meincke.

Spørger man Mikkel, udtrykker han det selv sådan her:

 ”Jeg kan godt leve uden Star Wars, men jeg vil godt blive ved med at læse, fordi det er spændende. Og så er det spændende at skrive sine egen Star Wars-historie. ” 

Klassekammeraten Karia Zahl Krogsgaard er også blevet bidt at Star Wars, ligesom mange piger i øvrigt bliver det.

”At der er en kvindelig hovedfigur som Rey i universet tiltaler helt sikkert mange piger,” mener hendes lærer, Karina   Wiedenhofer.

Og for Karia er Star Wars også god inspiration til at være kreativ.

”Det giver spænding at læse Star Wars. Det er ikke det samme som, hvis man for eksempel læser om heste. Det er bare en hest. Det her er udviklende.  Jeg tror, at det bliver sjovere at gå i skole med star Wars.  Og jeg får lyst til at læse mere - det er inspirerende. Nu kan jeg godt lide at tegne, så det er blandt andet inspiration til, hvad man kan tegne” slutter Karia Zahl Krogsgaard.