Mangel på frivillige cyklister

Frivillige cykelpiloter i Randers tager normalt på ugentlige cykelture med ældre borgere og borgere med handicap. Under coronanedlukningen har cyklerne holdt stille, men nu skal de i gang igen. Randers Kommune mangler frivillige cykelpiloter, som er klar til at hoppe i sadlen.

Bettina Steffensen (forrest) er beboer i botilbuddet i Lene Bredahls Gade, og hun nyder, når det kan lade sig gøre at komme på cykeltur med cykelpiloterne. Her går turen igennem Tøjhushaven. Foto: Randers Kommune.

Frisk luft, hyggeligt samvær og glæde er opskriften, når borgere i botilbuddet i Lene Bredahls Gade tager på cykeltur med cykelpiloterne fra den landsdækkende forening Cykling Uden Alder. Cykelpiloterne tager på cykelture med borgere fra de kommunale plejecentre og fra bostederne for borgere med handicap. Og cykelturene er populære - også blandt beboerne i Lene Bredahls Gade:

"Det er så dejligt at komme ud og få vind i håret. Det er både sjovt og spændende, for jeg sætter stor pris på naturen. Jeg elsker især når vi cykler forbi Den Blå Bro," siger Bettina Steffensen, beboer på Lene Bredahls Gade.

Cykelturene med cykelpiloterne har været på pause det seneste år grundet coronarestriktioner. Og for beboerne i Lene Bredahls Gade er det kærkomment, at det nu er muligt at komme på cykeltur igen:

"Det har været meget savnet, og det er dejligt endelig at komme afsted. Vi har været meget inde, så nu er det rart, at vi kan komme ud og cykle igen," fortæller Bettina Steffensen om den svære tid under corona.

Smil og mindre ensomhed

Efter at cykelturene igen har kunnet lade sig gøre, er der dog blevet færre frivillige cykelpiloter. Randers Kommune leder derfor nu efter nye piloter, som er klar til at hoppe i sadlen på el-cyklerne.

"Cykelturene er så vigtige for beboerne på vores bosteder og plejecentre. De får et smil frem hos alle, og de er med til at mindske ensomheden, fordi fællesskabet omkring de her cykelture er så godt. Derfor er det også en rigtig efterspurgt aktivitet, så vi håber, at flere vil overveje at blive frivillige cykelpiloter," forklarer Signe Mønster Buchardt, Aktivitets- og Fritidskoordinator i Randers Kommune.

De frivillige cykelpiloter er en del af den landsdækkende forening Cykling Uden Alder. Foreningen har tilknyttet over 4000 frivillige piloter i over 70 kommuner. Læs mere om hvordan du bliver cykelpilot her. 

Du kan også tage kontakt til Signe Mønster Buchardt, Aktivitets- og Fritidskoordinator i Randers Kommune: 30690827 - signe.monster@randers.dk.