Mere end 100 unge fik en smagsprøve på foreningsidrætten

Der var travlhed på idrætscentret Langvang, da mere end 100 unge på uddannelseshjælp prøvede kræfter med foreningsidrætten, torsdag den 12. september.

Torsdag stod der fysisk aktivitet på programmet for en masse unge mennesker på idrætscenter Langvang i Randers. De unge, som kommer fra Parat til Uddannelse og Daghøjskolen, blev introduceret til 10 forskellige idrætsforeninger, som alle tilbød forskellige grene af idrætten. Der var blandt andet atletik, basketball, floorball, laserriffel, tennis og løb. 

“De unges liv er vigtigt for os. Fysisk sundhed leder beviseligt også til mental sundhed og kan øge selvtilliden, som vil kunne bidrage positivt til de unges vej til uddannelse og arbejde,” fortæller Pia Bendtzen fra Ungdommens Uddannelseshus Randers (UUR), som var med til at arrangere dagen. 

Sammen med UUR var idrætsdagen arrangeret af Randers Sundhedscenter, Idræt for Sindet (IFS), Parat til Uddannelse (PTU) og Daghøjskolen (DHS). Målet med dagen var at skabe et positivt møde mellem sårbare og udsatte unge og lokale idrætsforeninger. Dagen skulle inspirere og medvirke til at de unge motiveres til at deltage i fysiske aktiviteter i foreningsidrætten. 

Ud over at lede til mere fysisk sundhed, vil deltagelse i foreningsidrætten være med til at udvide de unges netværk, som også kan bidrage positivt til de unges indtog på arbejdsmarkedet. 

Samtidigt var dagen en mulighed for de lokale idrætsforeninger at fremvise deres aktiviteter til nogle interesserede tilhørere og potentielt nye medlemmer, som ikke har for vane at deltage i foreningslivet. 

Arrangementet var et led i Bevæg Dig For Livet, som er et 5-årigt visionsprojekt, som Randers Kommune aktivt arbejder for, ved at få flere borgere til at bevæge sig.