Midtby gør sig forårsklar med nye siddepladser

Nye cirkelmøbler på Rådhustorvet og Torvegade skaber et bedre uderum for de handlende i Randers Midtby.

I denne uge genåbnede mange butikker i Randers City og fra torsdag den 4. marts kan de handlende glæde sig over en ny indretning af Rådhustorvet og Torvegade. Begge steder bliver der opsat nye cirkelmøbler, som Randers Kommune har fået produceret til formålet. Ankomsten af de nye møbler til Rådhustorvet er en del af en langsigtet indsats, hvor blandt andre Cityforeningen i samarbejde med kommunen arbejder på at gøre middelalderbykernen til et endnu mere attraktivt sted for borgere og gæster.

"Det er en stor glæde, at vi kan være med til at forskønne Randers Midtby netop som butikkerne er genåbnet efter corona-nedlukning. Det er mit håb, at de nye bænke i første omgang kan være en hjælp i hverdagen i en tid, hvor vi endnu ikke må være så mange samlet i butikkerne. På den længere bane, håber jeg,  at mange vil tage ophold i det skønne byrum, der på den måde vil komme til at syde at liv, " siger borgmester Torben Hansen.

Så længe corona-pandemien fortsat påvirker vores hverdag i form af afstand og forsamlingsforbud opfordrer både Randers Kommune og Cityforening til at følge de til enhver tid gældende Covid-19 restriktioner. Men når hverdagen, som vi kender den, vender tilbage, er det forventningen, at Rådhustorvet i endnu højere grad end tidligere vil være et sted, man mødes. Det gælder både for handlende og besøgende, der får mulighed for en pause i de smukke omgivelser.

"Det er en dejlig gave, at kommunen investerer i byens rum, så flere mennesker får glæde af de smukke omgivelser. Det gamle Rådhus på torvet er lige blevet forskønnet. Nu kommer der så nye muligheder for at sidde og nyde stemningen på shopping-turen. Og så længe der fortsat er restriktioner på, hvor mange de enkelte butikker må lukke ind, er jeg også helt overbevist om, at det er vigtigt med gode vente-muligheder uden for butikkerne. Jeg håber derfor, at kunderne vil tage godt imod initiativet, " siger citychef Mette Bræmer-Jensen.

Randers Kommune har i årene 2020-2023 et særligt fokus på udviklingen af Randers Midtby. De nye cirkelmøbler er en del af dette arbejde. Møblerne er lavet i sort lakeret stål med trælister på siddefladen.