Minihjælpepakke på vej til forsamlingshuse

Forsamlingshuse og foreninger i Randers Kommunes landdistrikter er gået glip af store indtægter i forbindelse med coronakrisen. Landdistriktsudvalget er klar med forslag om støtte til dem, der er økonomisk trængt på grund af mange aflysninger.

Gjerlev Forsamlingshus - foto fra indvielsen.

Aflyste bryllupper, konfirmationer, studentergilder og runde fødselsdage – kalenderen for foråret 2020 har været præget af tykke streger over planlagte festlige sammenkomster. Det er en udfordring for beværtninger i hele landet, men også de lokale forsamlingshuse er hårdt ramt af coronakrisen.

”Vi har forhørt os hos foreninger med forsamlingshuse, og tilsammen har de mistet mange indtægter som følge af coronakrisen. Derfor er vi klar med en minihjælpepakke via landsbypuljen,” siger Lars Søgaard, formand for landdistriktsudvalget i Randers Kommune.

”Der er 760.000 kr. tilbage i landsbypuljen til 2020, og det er vores hensigt, at hovedparten kan bruges til at sikre foreningernes muligheder for at spille en aktiv rolle i lokalsamfundene,” understreger formanden.

Landdistriktsudvalget vedtog beslutningen d. 20. maj 2020, og byrådet i Randers Kommune behandler sagen mandag d. 18. juni 2020.

Fokus på fællesskabet

På grund af de mange aflysninger af arrangementer i foråret, har flere foreninger mistet det økonomiske overskud til at afholde nye aktiviteter, sætte gang i renoveringer og foretage løbende vedligehold af fælleshusene. Det skal minihjælpepakken lave om på.

”Vi har fokus på at få gang i faciliteter og aktiviteter, som styrker fællesskabet i lokalområderne, når coronasituationen igen giver mulighed for det,” siger Anne Hjortshøj, næstformand i landdistriktsudvalget.

Såfremt byrådet godkender forslaget fra landdistriktsudvalget, vil udvalget efter sommerferien 2020 nedsætte retningslinjer for ansøgninger om del i puljen. Informationen bliver sendt direkte til foreninger med forsamlingshuse og bliver desuden tilgængelig på Randers Kommunes hjemmeside.

Man kan læse mere om Randers Kommunes landdistrikter og landsbyer på kommunens hjemmeside.