Mona bringer mad og julehygge til de ældre

Hvordan kan vi gøre det lidt ekstra hyggelig for de ældre borgere, der sidder for sig selv i julen? Den tanke har de tænkt på Madservice Kronjylland, som blandt andet laver og leverer mad til 850 hjemmeboende ældre borgere i Randers Kommune.

Madservice Kronjylland lægger som regel ekstra energi i madlavningen op til jul, så kommunens borgere kan føle, at julen er en særlig højtid. Men de har også et ekstra es i ærmet, nemlig chaufføren Mona, som på den sidste tur op til jul, hopper i nissetøjet for at sprede julestemning og glæde blandt de ældre beboere på hendes rute.

"Vores leder spurgte lidt i sjov, om der var nogle, der kunne være frisk på at hoppe i nissetøj, når maden skulle leveres, og så tænkte jeg, at det kan jeg da sagtens!" fortæller Mona Andersen, der siden dengang for fem år siden har været på "nissetur" hvert år. Mona tager julemad og godter med til de ældre borgere, der ofte gerne vil have taget et foto sammen med hende, så de kan vise børnebørn og oldebørn, at de havde nissen på besøg.

"Når borgerne ser mig, lyser de op! Der er slet ingen tvivl om, at de synes, at det er rigtig hyggeligt, at jeg har gjort lidt ekstra ud af madudbringningen her i julen," fortæller Mona og fortsætter: "Nogle af borgerne får måske slet ikke besøg i julen, og så er jeg glad for, at jeg med sådan en lille gestus, kan give de ældre et stort juleminde".

Også de små får besøg

Det er dog ikke længere kun de ældre borgere, der får besøg af julenissen Mona. Ved siden af nogle ældreboliger i Assentoft ligger der nemlig en børnehave, og børnene på legepladsen fik hurtigt øje på nissen, der gik rundt ude ved parkeringspladserne.

"Da børnene så mig i nissetøjet løb de hen til hegnet og kaldte på mig. Det var jo herligt, så senere på dagen købte jeg clementiner og talte med pædagogerne, så jeg kunne vende tilbage for også at give børnene en god oplevelse".

En god tradition er hermed startet, og Mona har tænkt sig at blive ved med at give den som julenisse så længe, det kan lade sig gøre.

Madservice Kronjylland er Randers Kommunes storkøkken. De specialiserer sig blandt andet i at tilbyde et bredt udvalg af retter, som kan tilpasses, så de lever op til den enkelte borgers ønsker. Læs mere på www.randers.dk/madservice-kronjylland