Morgenfriske cyklister fik nye sadelovertræk

Onsdag den 19. august var ansatte fra ingeniørvirksomheden Poul Tarp A/S i Randers stået tidligt op for at dele sadelovertræk ud til cyklister på vej til jobbet. De aktive ingeniører har tilmeldt sig den landsdækkende kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE, der ruller i september, og de vil gerne have flere med i kampagnen:

Der var stor interesse for uddelingen af sadelovertræk, da friske ansatte fra ingeniørvirksomheden Poul Tarp i i Randers delte ud for at få flere til at deltage i cykelkampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE.

"Vores virksomhed har deltaget i kampagnen i flere år. Kampagnen giver et ekstra boost til fællesskabet på arbejdspladsen, og vi møder lidt friskere op på jobbet efter en cykeltur. Derudover er cyklen jo et hurtigt og klimavenligt transportmiddel. Der er mange positive grunde til at vælge cyklen, og vi håber, at denne event vil øge interessen for at deltage i kampagnen," siger Vivi Nielsen fra virksomheden Poul Tarp A/S.

September er en god cykelmåned

Den landsdækkende kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE er på grund af COVID-19 flyttet fra maj til september måned. Det er Mette Hald Tougaard fra Regionshospitalet Randers meget tilfreds med. Hun var én af de mange cyklister, der fik et sadelovertræk smidt i cykelkurven onsdag morgen ved eventen på Stibroen:

"Vejret er altid bedre i september, så derfor passer det mig fint, at kampagnen er rykket et par måneder.  Vi er mange ansatte på Regionshospitalet Randers, der hvert år deltager i kampagnen, og vi glæder os til at være med i år igen," siger Mette Hald Touborg. Hun vælger altid cyklen frem for bilen til jobbet fordi:

"Det er dejligt afstressende at cykle i stedet for at sidde i kø i en bil i myldretiden. Man bliver simpelthen gladere og får mere overskud af at cykle".

Fokus på klima

Cykelkampagnen har i år et særligt fokus på klima. Ifølge Cyklistforbundet, som arrangerer den landsdækkende kampagne, sparer en medarbejder for eksempel 330 kg CO2 om året ved at cykle seks km om dagen:  

"Cyklen opfylder hele fem ud af 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Kampagnens fokus på klima kan forhåbentlig motivere flere borgere til at gøre en forskel for klimaet ved at vælge cyklen til jobbet i stedet for at tage bilen," siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Fakta

Den landsdækkende kampagne "VI CYKLER TIL ARBEJDE" ruller fra den 1.- 30. september 2020.

Det er nemt at tilmelde sig Vi CYKLER TIL ARBEJDE. Man skal blot samle et hold af 2-16 kollegaer og tilmelde sig på kampagnens website www.vcta.dk.

Deltagerne kan vinde flotte landsdækkende præmier. Randers Cykelby støtter kampagnen med lokale præmier. En kulturel oplevelse på Værket, middage på en restaurant og biografture.

CSR rapport sundhed, miljø og klima

Som noget nyt tilbyder Cyklistforbundet de deltagende virksomheder en samlet individuel CSR rapport over virksomhedens opnåede effekter af VI CYKLER TIL ARBEJDE målt på medarbejdersundhed, miljø og klima.