Motion er sjovere sammen med andre

Thomas Andersen blev bidt af at spille floorball. Sammen med mere end 20 andre mænd får han pulsen op hver tirsdag til oldboys-træning. Snart starter foreningen et nyt forløb op for mænd og kvinder over 50 år, som ligeledes har lyst til at få sved på panden.

Tempo, farjokes og en hvid plastikbold med 26 huller. Det er essensen af tirsdagens floorballtræning i Randers Raptors. Her mødes en flok mænd, der har rundet de 30 år for at dyrke motion sammen – og ikke mindst konkurrere mod hinanden.

En af dem er 42-årige Thomas Andersen. Han startede til sportsgrenen, som mest af alt minder om ishockey, for godt et år siden.

"Det startede med, at min søn ville prøve floorball. Da jeg så det, blev jeg nødt til at prøve det af selv, for det så simpelthen sjovt ud. Og så blev jeg hængende. Det kom bare ind under huden på mig, " fortæller Thomas Andersen.

På holdet er der plads til alle. Her kan manden, som ikke har dyrket motion og holdspil være med på lige fod med ham, der altid har været aktiv. For Thomas har det ikke været uvant at dyrke motion sammen med andre. Han spillede i forvejen fodbold, men manglede et alternativ til vinterperioden.

Her ramte floorball plet, for det var en sportsgren, som var nem at starte til i en sen alder – og samtidig var der dét element af konkurrence og fællesskab, han søgte.

"Jeg synes, det var nemt at starte. Det sværeste var nok egentlig at tage skridtet ud af døren. Men når først du er her, så bliver du taget godt imod, og lige så stille lærer du de andre at kende, " forklarer han.

 

Thomas Andersen (th.) kæmper om bolden over for modstander Lars Christensen (tv.)

Nemt at starte til floorball

Det er for Thomas vigtigt at bevæge sig. Han har diabetes, og her er motion en af grundpillerne til at behandle sygdommen.

"Jeg skal simpelthen dyrke motion – men det er bare sjovere at dyrke motion sammen med andre. Jeg kommer ikke til at løbe en tur alene. Der skal være konkurrence. Det giver mig mere, når der er en bold at løbe efter, " fortæller Thomas Andersen.

Floorball er et holdspil med få regler, og det gør sportsgrenen til en ideel sportsgren at starte til i en sen alder ifølge Jesper Jakobsen, som er breddeidrætskonsulent i Randers Kommune.

"I floorball er der få regler, hvilket gør det nemt for nye spillere at starte. Derfor er det en god sportsgren for personer, som ikke har dyrket holdspil før. Hurtigt bliver de sat ind i spillet, og kravene til udøverens forudsætninger er lave set i forhold til andre holdsport. Det betyder, at alle kan være med, " forklarer Jesper Jakobsen.

Randers Raptors har løbende fået vejledning af Randers Kommune til at udvikle forløb, som skal få flere til at bevæge sig.

Skal du prøve?

Alt du behøver er idrætstøj, lysten og at tage skridtet ud af døren. Randers Raptors sørger for al udstyr i foreningen, der indtil videre tæller hold for unge, kvinder, mænd og oldboys.

Som noget nyt tilbyder foreningen et introforløb for nybegyndere over 50 år. Både kvinder og mænd kan være med hver onsdag, når forløbet starter op d. 16. januar kl. 17.00-18.30 i idrætshallen på Randers Statsskole.

Derudover gentager foreningen succesen med kvindeforløb for nybegyndere, som starter op igen torsdag d. 10. januar kl. 18.30-20.00.