Nørrevangsskolen med i Den store Hjernedyst – finalen i Skolernes Skakdag

Fredag den 9. april afvikler Dansk Skoleskak ”Den Store Hjernedyst” som finale på Skolernes Skakdag, der blev afholdt online den 12. februar. Ved Den Store Hjernedyst vil Muhammed Borchigov og Ibrahim Shikh Alashrah fra 5. A på Nørrevangsskolen sammen med elever fra 14 andre skoler i Danmark forsøge at besejre en stormester, der spiller mod alle skolernes repræsentanter samtidigt i en spændende omgang ”Alle mod én” simultanskak.

I et år uden corona ville 1200 elever have mødtes til Skoleskak i en stor arena. Den plan er ændret en smule i år, hvor Den Store Hjernedyst vil kunne følges online på www.skoleskak/live.

Den Store Hjernedyst giver eleverne mulighed for at træne koncentration, tålmodighed og logisk tænkning. Der er spilaktiviteter på de enkelte skoler, online og livestream, hvor Dansk Skoleskak binder dagen sammen. Ikke mindst med den store finale: Alle mod én.

I Alle mod én spiller en af Danmarks bedste skakspillere, stormesteren Jakob Vang Glud, mod en repræsentant fra hver af de 15 skoler på samme tid. De 15 udvalgte får deres sag for, når de forsøger at vinde deres skoler ære. Dansk Skoleskak kommenterer live, så skolerne kan heppe på deres repræsentanter.

Til dagligt er Randers en livlig skoleskak-kommune, hvor bl.a. Vestervangsskolen, Randers Realskole og Assentoftskolen bruger skoleskak til at styrke børn og unge fagligt, socialt og mentalt.

Skolernes Skakdag 2021 er arrangeret af Dansk Skoleskak i samarbejde med Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden og en række lokale fonde.

Program for den Store Hjernedyst 2021

09:15 – 09:30: Online velkomst fra Dansk Skoleskak
09:30 – 11:00: Spilaktiviteter ude på skolerne – GAMBIT-forløb “Hjernedysten”
09:30 – 11:00: Hjernedysten: Online skoleskak-turnering på Lichess
11:00 – 12:00: Online simultan: Alle mod én – Skolerne mod en skakmester

Følg med online på www.skoleskak/live