Nørrevangsskolen sætter corona skakmat

Nørrevangsskolen afholder i samarbejde med Dansk Skoleskak og Nordea-fonden kommunestævne torsdag den 28. oktober. Her mødes flere hundrede elever fra 6 skoler i Randers Kommune og spiller hjernen stærk til en festlig dag med fordybelse og fællesskab.

Stævnet er det første af efterårets 8 kommunestævner som en del af Dansk Skoleskaks nye digitale stævnekoncept - ’Skoleskak Fællesskaber på Tværs’ (SFT). SFT er støttet af Nordea-fonden og bidrager til at samle elever på tværs af køn, klassetrin og kultur som en vej til flere gode børneliv.

Digital guide 

Kommunestævnet spilles med de klassiske skakbrikker, brætter og håndtryk/knuckles, men understøttes digitalt via ’Skoleskak App’, der viser de enkelte spillere, hvor de skal sidde i den store hal. Det er også ’Skoleskak App’, som sikrer, at alle får en jævnbyrdig modspiller, holder styr på pointene i skolekonkurrencen og følger med i, hvor lang tid de enkelte hjernedyster tager. Med ’Skoleskak App’ kan de såkaldte ”Medieagenter” - elever der ikke spiller med - formidle billeder og små historier dagen igennem.

Normalt tager det mange turneringsledere lang tid at organisere et stort stævne, tælle point sammen mv., men med ’Skoleskak App’ sker det hele på få sekunder. Det frigiver tid og energi, der kan bruges på at skabe mere læring og fællesskab på dagen.

Ud over de mange skakkampe byder dagen også på sund frokost, diplomer og medaljer til alle, og den 60 cm. store vandrepokal til bedste skole.
Generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen glæder sig til stævnerne efter coronapausen:

”Efter en tid med distance og kommunikation via en skærm har vi glædet os til at mødes til kommunestævnerne i ’Skoleskak fællesskaber på Tværs’. At møde nye mennesker og fordybe sig i noget andet end iPad’en er noget vi også har glædet os til rigtig længe og med støtte fra Nordea-fonden, kan vi nu skabe flere fællesskaber i Randers.”

Dansk Skoleskak hjælper 60.000 elever og én tredjedel af landets skoler med at skabe nye veje til læring, så flere børn og unge øver ro og koncentration, får nye venner og spiller hjernen stærk.