Nordre Fællesdag

Nordbyen samarbejder med verdensmålene som omdrejningspunkt onsdag den 1. september.

Det 3. arrangement ”Nordbyen samarbejder” foregår på Nordre Fælled den 1. september 2021 hvor omkring 230 børn og 60 voksne deltager.

Nørrevangsskolen og institutionerne omkring, Fritidshjemmet Glentevej, KFUM’s institutioner, Solgården og Jennumparkens fritidshjem gennemfører denne aktivitet omkring deres fælles børn.

Bysekretariatet inddrages også, da det giver god mening i forhold til aktivitetens placering og indhold. Endvidere kommer der også folk fra FDF og hjælper denne dag!

Alle børn fra 0.- 5. klasse og voksne mødes på Nørrevangsskolen kl. 8:00.

Som udgangspunkt er der fokus på samarbejde for derigennem at få kendskab til hinanden. Der er også voksne på holdene, og de er mikset sammen på tværs af institutionerne. Holdene sendes afsted til Nordre Fælled, hvor de skal gennemfører ”Verdensmålsløbet” bestående af en del poster, som ikke er tidsstyrede og konkurrenceprægede.

På Nordre Fællesdag i 2020 plantede børnene ”Nordbybørnenes Verdensskov”. Så det er oplagt at arbejde videre i dette spor. Derfor skal der på en af posterne laves insekthoteller med tilhørende navneplader i træ, hvor børnene brænder deres navne i.

For også at inddrage Børnehuset Jennumparken, Glentevejens børnehave, KFUM’s børnehave og Børnehuset Lervangen – de var jo også med til at plante ”Nordbybørnenes Verdensskov” er de inviteret på Nordre Fælled torsdag den 2. september, hvor de skal lave insekthoteller og navneplader.

Ivan Guldager fra Miljø og teknik i Randers Kommune har været behjælpelig med fremstilling af insekthoteller og træskiver, som kommer fra fældede træer i og omkring Randers.

Insekthoteller med navneplader bliver et landmark på Nordre Fælled, og indvielsen skal foregå fredag den 15. oktober på skolernes motionsdag.

Borgmester, Torben Hansen, holder åbningstalen, lokale insekter overbringer saksen og borgmesteren klipper snoren.

Derefter vil alle børn, der har lavet insekthoteller og navneplader synge sange, der handler om insekter, og disse sange vil senere lægges ind på dette landmark.

Føtex Mariagervej donerer boller og juice til alle børnene den 1.- og 2. september.