Nu skal Østjyllands klogeste 6. klasse findes

På onsdag den 28. april dyster de klogeste 6. klasser fra alle østjyske kommuner mod hinanden i konkurrencen om at blive Østjyllands klogeste. Vinderen går direkte videre i den nationale konkurrence og dermed i kampen om at blive kåret som Danmarks klogeste 6. klasse.

I december vandt 6.C på Vestervangsskolen i Randers titlen som Randers’ klogeste 6. klasse i en finalekamp mod Randers Real Skole og Assentoftskolen. På onsdag skal de repræsentere Randers, når de skal dyste om at blive Østjyllands klogeste 6. klasse. Det sker i forbindelse med den årlige Smart Parat Svar-konkurrence, hvor elever fra hele landet dyster mod hinanden.

”Eleverne har selv besluttet, hvem der skulle stille op til konkurrencen. Det vigtige var at vælge fem, der kunne noget forskelligt hver især. Og det er vi lykkes rigtig godt med. Vi har fx én, der fik et atlas, da han 3 år, én der kender alle dyr i de danske haver og én der er stærk i Harry Potter,” fortæller Rie Ploug Brøndum, der er underviser i 6.C på Vestervangsskolen i Randers.

Smart Parat Svar er en paratvidenskonkurrence, hvor eleverne kan blive udsat for spørgsmål inden for alt fra bøger til natur. Konkurrencen foregår digitalt, men holdene er hver især samlet på deres skole, hvor klassekammeraterne står klar til at heppe i det tilstødende lokale.

”Selvom det kun er the 5 amigos – som vores hold kalder sig – der skal dyste på onsdag, så er det en vigtig begivenhed for hele klassen, der er med til at styrke sammenholdet og fællesskabet. Vi har længe trænet op til konkurrencen og de andre elever har udfordret holdet med quizzer og gode spørgsmål,” fortæller Rie Ploug Brøndum.

”Jeg glæder mig helt vildt! Jeg er ret vild med paratviden, og derfor synes jeg det er sjovt endelig at kunne få lov til at bruge min viden på den måde og at de andre i klassen samtidig kan se værdien i det. Og så synes jeg, at det er rart, at der er god opbakning til det i klassen og det er med til at styrke det sociale,” siger Emma Kirk Christensen fra 6.C, der er én af The 5 Amigos, der skal dyste til onsdagens regionale konkurrence.

The 5 Amigos fra Vestervangsskolen i Randers deltager i konkurrencen fra kl. 11.30-12.30 onsdag den 28. april på Vestervangsskolen. Den nationale finale finder sted onsdag den 19. maj, hvor Danmarks klogeste 6. klasse kåres.