Nu tester vi kviktest-systemet på skolerne

Fra mandag den 15. februar og resten af uge 7 vil Børn og Skole teste det nye kviktest-setup på skolerne, så det står klar, når alle eleverne kommer tilbage fra vinterferie i uge 8. 230 personer har søgt job som kviktest-poder på skolerne i Randers Kommune og nu er 11 medarbejdere er nu udvalgt til jobbet.

Fra mandag den 15. februar og resten af uge 7 vil Børn og Skole i Randers Kommune teste det nye kviktest-setup på skolerne.

"Uge 7 er typisk roligere end hverdagen, fordi mange medarbejdere holder ferie. Derfor er det en god testuge, og fra uge 8 ruller kviktest på alle skoler," siger Birgitte Guldberg, sekretariatschef i Børn og Skole og kviktest-organisator.

De 11 nye kviktest-podere kommer alle med relevant erfaring og er blevet oplært af Falck. De kommer til at køre ud to og to i fire biler, og lige nu er Børn og Skole i gang med at lægge en plan for rækkefølgen for, hvilke skoler der skal besøges hvornår.

Tryghed for elever og personale

"Vi har en vigtig opgave med at passe godt på børnene og på vores personale. Jeg er rigtig glad for, at så mange søgte jobbet som kviktest-poder og, at der så hurtigt er skabt et setup for både oplæring og udrulning af test," siger Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole.

Poderne er blevet oplært i, hvordan de foretager en podning i næsen. Samtidig er de blevet oplært i, hvordan opgaven med at pode personale kan løses med den rette brug af værnemidler og håndtering af persondata.

"Det er vigtigt, at det hele kommer til at gå ordentligt til selvom vi ruller ud i et hurtigt tempo. Derfor har vi udvalgt en sundhedsplejerske fra Randers Kommune, der har det faglige ansvar og fører tilsyn med opgaven," fortæller Birgitte Guldberg.

Podning kommer til at foregå på kommunens skoler imellem kl. 7.30-15.30 i hverdage.

I forvejen tester Randers Kommune personalet på kommunes plejecentre og i hjemmeplejen med PCR-test.