Ny legeplads i Huset Nyvang skaber plads til læring

Børnehuset Nyvang fik torsdag den 28. juni indviet deres nye legeplads, men det er ikke en hvilken som helst legeplads. Legepladsen er nemlig bygget op som et udendørs læringsrum, der forestiller kendte byer og steder.

Borgmester Torben Hansen klipper snoren til legepladsens indvielse.

Huset Nyvang fik torsdag den 28. juni indviet deres nye legeplads. Her kan børnene gå på opdagelse i små miljøer, der repræsenterer kendte byer og steder, som børnene lærer om.

”Huset Nyvangs nye legeplads skaber nogle rigtig gode rammer for et godt udeliv for både små og store børn. Det er en legeplads, hvor der virkelig er tænkt i, hvad børnene kan få mest ud af, når de leger ude. Her er både plads til, at de kan udfolde sig aktivt, eksperimentere under trygge rammer og finde plads til fordybelse og ro. Børnene var utrolig spændte på endelig at kunne udforske legepladsens mange muligheder, og jeg er sikker på, at de kommer til at få rigtig stor glæde ud af den,” fortæller borgmester Torben Hansen.

”Vi ville gerne have lavet en legeplads, der tog hensyn til, hvordan børnene bedst lærer, når de er udenfor. I den forbindelse har det været vigtigt for os, at vi kunne skabe et uderum, hvor der er plads til både læring, fordybelse og ro. Deraf opstod ideen om at bygge legepladsen op efter kendte byer og steder,” fortælle Karen Lis Holdgaard Rasmussen, der er pædagogisk leder i Huset Nyvang.

På legepladsen kan børnene blandt andet tage på tur til Sahara, som er deres store sandkasse, slænge sig i en hængekøje på Bahamas eller lege kravlelege på Mount Everest, der er børnehavens klatrebakke. De kan også tage en tur til Venedig og lege vandlege eller lave bål og sove i Shelter ved vulkanen Etna.

”Legepladsen er bygget op omkring den tanke, at den skulle være domineret af naturlige ting, som børnene kan lege med, fremfor store og voldsomme redskaber. Det er virkelig kommet til at fungere godt, og den nye legeplads understøtter i den grad et udendørs læringsrum, der både kan rumme vuggestue- og børnehavebørn. For eksempel er der lavet plads til, at de vuggestuebørnene kan sidde på Kongesletten, der er bygget op af en masse træ, og få læst historie op. Samtidig er der plads til kropslig udfoldelse og udfordringer,” fortæller Karen Lis Holdgaard Rasmussen.

Borgmester Torben Hansen holdt tale og klippede snoren til legepladsens indvielse, hvor både pædagoger, børn, forældre og de ældre beboere fra Huset Nyvang deltog.