Ny platform skal få os til at bygge klima-smart

Med ”Byg Smart fra Start” gør Energitjenesten og FSC Danmark det nemt at vælge klima-smart, når man skal bygge. Projektet støttes af Randers- og Syddjurs Kommune, der gerne vil sætte spot på, hvordan de sammen med borgerne skaber grønnere byggeri.

For os helt almindelige byggeglade danskere kan det være svært at overskue, hvordan man skal gå til sit nye byggeprojekt, hvis man samtidig gerne vil gøre en forskel for miljø og klima. Der findes en masse viden derude, med hvad er fup og hvad er fakta? Samtidig kan det være en stor mundfuld, at sætte sig ind i materialevalg, når man ud over miljøbelastning nu og her, også skal medregne et byggeprojekts fulde levetid. Derfor har eksperter hos Energitjenesten i samarbejde med FSC Danmark lavet en ny platform, hvor man både kan prøve den nye CO2-beregner for materialevalg og samtidig tilmelde sig en af de mange workshops med gratis rådgivning fra Energitjenesten.

Projektet støttes af Syddjurs- og Randers Kommune, som gerne vil gøre det nemmere for deres borgere at bygge mere bæredygtigt i fremtiden.

"Bæredygtighed er højt på dagsordenen i Randers Kommune – og det vil vi gerne være kendte for, når vi tiltrækker nye borgere til kommunen. Med Byg Smart fra Start er vi med til at få flere til at bygge klimavenligt og smart, samtidig med, at vi viser, at vi er en kommune med store naturværdier og bæredygtige lokalsamfund," fortæller Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Den gode nyhed er, at et dejligt hjem ikke behøver betyde et kompromis på klimabelastningen. Der skal bare lidt hjælp til, hvis man gerne vil bygge smart fra start.

"Vi oplever dagligt helt almindelige danskere, som gerne vil gøre en forskel – også når de bygger nyt. Det vil vi gerne støtte op om, derfor satte vi gang i Byg Smart Fra Start. For os handler det ofte om brug af træ, men træ er ikke altid det eneste bæredygtige valg, det viser vores beregner, som er udviklet i samarbejde med Energitjenesten. Vi glæder os til at følge projektet og håber at se en masse interesserede på vores online workshops," siger FSC Danmarks Direktør, Søren Dürr Grue.