Ny sport i Randers: Padel i Randers Tennisklub

Klubben har indviet en bane til padel-tennis – en idrætsgren i vækst og en fantastisk motionsform som alle kan være med til.

Padel-tennis blev opfundet i 1969 af Enrique Corcuera i Acapulco City, Mexico. Idrættens spilles i dag primært i Spanien og i de latinamerikanske lande. Padel-sporten oplever i disse år stor vækst i mange europæiske lande og har i Danmark endda sit helt eget sportslige forbund. Padel er karakteriseret ved en relativ lav teknisk indgangsbarriere sammenlignet med traditionel tennis. Samtidig spilles padel på en mindre bane. Det er derfor en skånsom idræt for eksempelvis ældre. En bane til padel er 20 meter x 10 meter. Der er et net i midten, og der er bander rundt om banen - oftest glasvægge - og et gitter på noget af siderne. Helt grundlæggende gælder det for begge par at komme frem til nettet og forsvare det.

Randers Tennisklub har etableret banen med tilskud fra Randers Kommune, DGI og DIF. Tilbuddet er en del af "Bevæg dig for livet Randers", som har til formål at få flere til at være motionsaktive. Det spiller godt sammen med klubbens strategi for mere klubliv og mere aktivitet for såvel eksisterende som nye medlemmer.

"Bestyrelsen i Randers Tennisklub har en målsætning om at være 500 medlemmer i jubilæumssæsonen 2020, hvor klubben runder 125 år. Padelbanen kan bestemt være med til at understøtte denne ambition, men først og fremmest skal den også være medvirkende til at skabe endnu mere klubliv, glæde og aktivitet for nuværende medlemmer. Tennisspillere fra byens øvrige klubber, får forhåbentlig også stor fornøjelse af banen, og samtidig ser det ud til, at sportsfolk fra andre sportsgrene også er interesserede," fortæller formand Lars Elkjær.

LYD: Lars Elkjær fortæller her, hvorfor alle kan spille padel, modsat almindelig tennis