Ny struktur for den kommunale tandpleje

Antallet af tandklinikker bliver reduceret fra ti til fem i løbet af de kommende tre år, og samtidig bliver der afsat cirka ti millioner kroner til at renovere og ombygge klinikkerne. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 17. juni 2019.

Fremover kommer den kommunale tandpleje i Randers Kommune til at bestå af fem tandklinikker i stedet for ti. Og samtidig bliver klinikkerne renoveret og ombygget for cirka ti millioner kroner. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 17. juni 2019.

De fem klinikker skal høre hjemme på Nørrevangsskolen, Korshøjskolen, Tirsdalens Skole, Bjerregrav Skole og i Randers Sundhedscenter, Thors Bakke. Det betyder, at klinikkerne på Langå Skole, Assentoftskolen, Søndermarkskolen, Østervangsskolen og Blicherskolen nedlægges. Special- og omsorgstandpleje forbliver i klinikken på Thors Bakke.

Valg mellem tre scenarier

Forslaget til den nye struktur i den kommunale tandpleje var et ud af tre scenarier, der har været i høring hos borgerne i Randers Kommune.

Formålet med den nye struktur er at sikre den bedste kvalitet i den kommunale tandpleje i fremtiden med mulighed for at renovere og udskifte nedslidt udstyr. Ved at lukke et antal klinikker bliver der blandt andet færre faste udgifter til vedligehold, licenser, administration, kontroller og rengøring. Det betyder, at udgiften til de nødvendige renoveringer vil blive dækket ind af besparelserne i løbet af de næste 10 år