Ny sundhedsklinik på Thors Bakke skal øge livskvaliteten hos de ældre beboere.

Ældrecentret Thors Bakke åbnede fredag d.16. august dørene for en ny sundhedsklinik, som borgerne på ældrecentret har mulighed for at besøge på daglig basis. Målet er blandt andet at øge livskvaliteten hos beboerne på stedet.

Fredag d. 16 august var en festdag på Ældrecentret Thors Bakke. Pølser, øl og sodavand blev serveret til levende musik, som kunne høres langt nede ad gangene. Efter åbningstalen, som blev leveret af centerleder Mie Boye, blev den røde snor klippet af stedets alderspræsident. De mange balloner, som udsmykkede stedet, indeholdt lodsedler, og selv om Paula Svenningsens lod var en nitte, lod det ikke til at smitte af på hendes strålende humør: ”Måske falder der et lod mere af, hvis jeg bliver hængende længe nok?”.

Selvbestemmelse giver livskvalitet

Den nye sundhedsklinik er placeret som en integreret del af ældrecentret. Det betyder, at beboerne nu selv får mulighed for at gå ned for eksempelvis at få tilset et sår eller målt sit blodtryk, og det er ikke tilfældigt.

”Den selvbestemmelse og livskvalitet, som det giver beboerne at kunne gøre de ting selv, er rigtig vigtig! Det viser, at vi som personale tror på, at vores beboere kan en masse ting selv. Og som jeg sagde i åbningstalen, så er det noget af det, man lever allerbedst af; at være omgivet af mennesker, som tror på os. Derudover taler det her tiltag rigtig fint ind i vores fokus på rehabilitering, som handler om, at lade de borgere, som stadig kan en masse ting selv, blive ved med at gøre det. På den måde holder de sig selv friske,” fortæller Mie Boye, centerleder ved Ældrecentret Thors Bakke.

Ud over at fungere som sundhedsklinik vil de nye lokaler også kunne bruges til undervisning til beboerne om emner såsom ernæring, mundhygiejne, diabetes med mere eller wellnesstilbud og diverse samarbejder. Ældrecenter Thors Bakke består af 47 ældreboliger med mulighed for kald og en selvindskrivningsplads.