Ny tandklinik åbnet på Nørrevangsskolen

Den 1. september 2022 slog en funklende ny tandlægeklinik dørene op på Nørrevangsskolen. Nørrevangsskolens Tandklinik er blandt andet base for ”Projekt Nordbyen”, som har været med til at forbedre tandsundheden i nærområdet markant.

Lars Høvenhoff, leder af Tandplejen i Randers Kommune, og Marianne Hasager, klinikassistent i Nørrevangsskolens Tandklinik sidder på den kunstfærdige bænk i receptionen i den nye klinik i Randers NØ.

Receptionen er lys og rummelig, de nye klinikrum er indrettet med nyt og tidssvarende udstyr til tandpleje og personalefaciliteterne er i top.  

”Det har været en lang rejse fra de første opmålinger til det færdige resultat, og både personale og borgere har i mellemtiden taget turen til klinikken i Øster Bjerregrav. Men resultatet er fantastisk, og herfra kan vi i mange år fremadrettet fortsætte indsatsen på at forbedre tandsundheden hos børn og unge i den nordlige del af Randers Kommune”, siger Lars Høvenhoff, leder af Tandplejen i Randers Kommune.

I forhold til den tidligere klinik på skolen er antallet af klinikrum udvidet fra tre til fem, ligesom der er bygget ny reception og personalefaciliteter.

Nybyggeriet er et led i den kommunale tandplejes nye struktur, som Randers Byråd vedtog i 2019. Her blev det vedtaget, at nogle klinikker blev lukket, mens andre blev renoveret og/eller udbygget. Klinikkerne på Korshøjskolen og Tirsdalens Skole står allerede færdige, og nu er også Nørrevangsskolen klar, mens Bjerregrav Skole følger trop i 2023.

Gode arbejdsforhold skaber glæde

Marianne Hasager er klinikassistent på Nørrevangsskolens Tandklinik, og hun sætter stor pris på de nye rammer.

”I stedet for at være spredt på flere skoler, har vi nu fem klinikker på Nørrevangsskolen i nye lyse lokaler og med det nyeste udstyr. Og vi har nu endnu bedre plads og er blevet samlet under ét tag, så vi ikke er så sårbare i forhold til sygdom blandt personalet”, siger Marianne Hasager, der været i faget i 44 år og glæder sig til at tage endnu en tørn; blandt andet med tandundersøgelser af de 0-6-årige:

”Det er et spændende og alsidigt fag, og gode arbejdsforhold skaber glade og engagerede medarbejdere. Det smitter af på behandlingerne og på den dialog, vi har med børn, unge og deres forældre,” siger hun.

Nørrevangsskolens Tandklinik dækker Nørrevangsskolen, Østervangsskolen, Rismølleskolen og Randers Lilleskoles skoledistrikter.