Nye cykelstativer til pendlere ved Randers Station

Nu er det blevet hurtigere og nemmere at finde en plads til jernhesten for de mange cykelpendlere ved Randers Station. Her har Randers Kommune etableret 130 nye parkeringspladser til cykler. De mange p-pladser skal fremme, at flere benytter cyklen i kombination med toget til og fra stationen til gavn for sundheden, klimaet og trængslen på vejene.

Nu kan flere cykelpendlere få opstaldet jernhesten i de nye p-pladser til cykler ved Randers Station.

Parkeringspladserne til det tohjulede transportmiddel er etableret både øst og vest for stationsbygningen. Nogle af de nye parkeringspladser er såkaldte cykelpullerter, hvor der er plads til at låse ladcykler og andre cykler fast med en kædelås:

"Der var behov for flere p- pladser til cykler ved stationen i Randers. Jeg er derfor meget tilfreds med, at cykelpendlere nu har fået lettere ved at finde en cykelparkering tæt på toget, så endnu flere borgere motiveres til at tage cyklen i kombination med den kollektive trafik," siger Frank Nørgaard, formand for Miljø og teknikudvalget i Randers Kommune.

Fakta

Med udgangspunkt i passagertællinger fra Trafikstyrelsen viser beregninger, at der er behov for 350 p- pladser til cykler ved Randers Station. Tidligere var der 240 cykelparkeringspladser ved Randers Station.

De nye cykelparkeringer er finansieret af Trafik- Bygge- og Boligstyrelsens pulje til fremme af cykelparkering i kombination med kollektiv trafik og DSB Ejendomme.

I starten af 2022 bliver der etableret mere belysning ved de nye cykelparkeringer ved Randers Station.