Nye handicapboliger fejret med rejsegilde

De 22 beboere, som bor på handicapbostedet Marienborgvej, får nye naboer til november. Torsdag 6. juli blev tagkonstruktionen til to nye boliger fejret med rejsegilde.

Socialudvalgsformand Rosa Lykke Yde holdt tale for de fremmødte foran de nye boliger. (Foto: Randers Kommune)

De nuværende og kommende beboere og deres familier var med, da Bocenter Marienborgvej fejrede rejsegilde. Til stede var også medarbejdere og ledere fra Randers Kommunes socialområde samt bygningsentreprenøren og håndværkerne.

"Vi bygger til borgere, som har brug for megen støtte, forudsigelighed og tætte relationer til personale i hjemlige omgivelser," sagde socialudvalgsformand Rosa Lykke Yde i sin tale til de fremmødte.

"Tak til de dygtige håndværkere, som sikrer, at vi får nogle gode nye boliger her på Marienborgvej. Og tak til jer, som allerede bor på bostedet, jeres pårørende, personalet og ledelsen på området for at følge byggeprocessen med stor interesse," sagde Rosa Lykke Yde.

Ny boligplan

Det er afdelingen Huset, som får en udvidelse, så der fremover bor otte beboere i stedet for seks. Byggeriet er en del af Randers Kommunes nye Boligplan II for socialområdet, som skal sikre flere lokale botilbud og en bedre økonomi på socialområdet.

"Byggerierne i boligplanen har til fælles, at de handler om at gøre os bedre til at kunne tilbyde et tilbud inden for kommunegrænsen, som matcher en bredere vifte af behov. Men også giver mulighed for at bo tættere på pårørende og netværk. Hvert byggeri er unikt, men forfølger alle den samme overordnede vision. Det er vi i Socialudvalget meget for glade, og vi følger boligplanens virkeliggørelse med stor interesse," sagde Rosa Lykke Yde.

Læs mere om Boligplan II her.

En tilbygning med to nye boliger står efter planen færdig til november. (Foto: Randers Kommune)