Nye ikoner på skraldespande skal få flere til at sortere affald på Justesens Plæne

Tegninger af pizzabakker, dåser, flasker og papir på skraldespandene skal i fremtiden få flere gæster til at være miljøbevidste og sortere deres affald på det populære samlingssted i Randers.

Nye affaldsikoner på skraldespandene på Justesens Plæne skal gøre det lettere at sortere sit affald til gavn for miljøet.

I foråret 2019 samarbejdede Randers Kommune med en gruppe unge om at få flere gæster på Justesens Plæne til at tage ansvar for deres eget affald. Samarbejdet resulterede i opsætning af nye skraldespande med sloganet ” God Stil- det er din og min plæne”. Udover skraldespandene blev der også sat iøjnefaldende askebægre og nye siddeområder op på plænen.  De nye affaldstiltag blev en succes. Flere borgere brugte skraldespandene i stedet for at smide affaldet på plænen:

”Vi er overordentlig tilfredse med, at de nye affaldstiltag har fået flere til at bruge skraldespandene. Nu opfordrer vi de mange besøgende på Justesens Plæne til også at sortere deres affald til gavn for miljøet, ” siger Louise Høeg, formand for Sundheds- idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

Det farverige folie på skraldespandene på Justesens Plæne opfordrede også sidste år borgerne til at sortere deres affald i nogle af spandene:

”Budskabet om at sortere affaldet på skraldespandene var skrevet med bogstaver og var ikke tydelige nok.  Nu har vi fået lavet nye synlige ikoner på alle de farverige spande, så ingen kan være i tvivl om i hvilken spand, man skal smide sit affald,” siger Louise Høeg og uddyber:

”Borgerne sorterer jo også deres affald derhjemme, og det er de glade for og dygtige til. Derfor er det oplagt også at bede dem om at sortere deres affald i uderummet, så vi kan genbruge affaldet til gavn for miljøet.”

Læs om indvielsen af de nye affaldstiltag på Justesens Plæne