Nye og spændende naturoplevelser på vej i Randers

Randers Regnskov, Museum Østjylland og Randers Kommune er gået sammen om at formidle lokalområdets enestående natur gennem en tidsrejse, der strækker sig over millioner af år. Nordea-fonden støtter projektet med godt 16 millioner kroner.

Borgmester Torben Hansen og direktør for Randers Regnskov Henrik Herold offentliggjorde Tidsrejsen den 11. juni 2019. Foto: Randers Regnskov

Tidsrejsen bliver en helt ny måde at opleve historiens vingesus på. I en udendørs attraktion på Randers Regnskovs område, vil man gå på oplevelse igennem de fantastiske landskaber, der gennem tiden har været i Danmark, bl.a. et istidslandskab, hvor hyæner har nedlagt en mammut. Udstillingen guider også gæsterne ud til helt konkrete lokaliteter i Randers Kommune, hvor man kan opleve spor fra fortiden. Sådan vil naturhistorie blive fortalt med levende dyr.

Museum Østjylland understøtter fortællingerne med sin enorme viden om det historiske, og Randers Kommune bidrager blandt andet med aktiviteter i naturen for alle interesserede.

Tidsrejsen opbygges i samarbejde med Randers Kommune og Museum Østjylland. Formålet med Tidsrejsen er at inspirere de flere hundrede tusinde gæster, som Randers Regnskov årligt har besøg af til at få lokal naturhistorie helt ind under huden.

Spor fra istiden

”Med den nye attraktion går vi, som et zoologisk anlæg, helt nye veje i forhold til at formidle både lokal natur og dansk landskab”, udtaler en begejstret regnskovsdirektør, Henrik Herold. ”Hele projektet kommer samlet til at koste 23 mio. kr., hvoraf Nordea-fonden støtter med godt 16 mio. kr. Randers Regnskov og Randers Kommune egenfinansierer med hver ca. 3,5 mio. kr.”, fortæller Henrik Herold.

Også Randers Kommunes borgmester Torben Hansen er meget tilfreds: ”Hvis man ved, hvor man skal kigge og gå hen, kan man i naturen omkring Randers finde spor helt tilbage fra før istiden. Et vigtigt mål med Tidsrejsen er netop, at flere får mulighed for at opleve og fordybe sig i den natur og kultur, som er lige uden for vores vinduer”.

Åbning i 2021

”Med støtten fra Nordea-fonden bliver Tidsrejsen en realitet. Vi planlægger første spadestik, når vi har overstået højsæsonen”, fortæller Henrik Herold, der ser en spændende og travl tid i møde indtil attraktionen åbner i 2021.