Nye p-pladser til cykler i Randers midtby

Randers Kommune har etableret 40 nye parkeringspladser til cykler i centrum af Randers. Det skal gøre det lettere for borgerne at cykle til shopping. De nye cykelstativer blev fejret af Randers Cykelby torsdag den 6. december på Rådhustorvet. Her uddelte cykelambassadør Jørgen Schmidt sadelovertræk til cyklister.

"De mange nye cykelstativer gør det hurtigere og nemmere at parkere sin cykel tæt på butikkerne i stedet for at bruge tid på at finde en parkeringsplads til bilen. Jeg håber derfor, at de nye cykelstativer vil få flere til at springe i sadlen til indkøb", sagde Jørgen Schmidt.

Cykelstativerne i midtbyen et led i cykelprojektet "Cykling i Byen og adgang til naturen", der skal motivere flere borgere til at vælge et tohjulet transportmiddel. Det har resulteret i flere p-pladser til cykler ved Sct. Mortens Kirke og i Houmeden. En ny type stativer er kommet op tre steder. På Rådhustorvet er de oprindelige cykelparkeringspladser blevet delt op i flere mindre parkeringsområder:

"Randers Kommune arbejder i samarbejde med Cityforeningen og de erhvervsdrivende omkring Rådhustorvet på at skabe bedre byrum, hvor det er rart at opholde sig og let at komme omkring. Vi har derfor flyttet parkeringspladserne til cykler på torvet ud, så de passer bedre ind i de åbne og fleksible byrum. I Torvegade arbejder vi også på en ny løsning til parkering af cykler", siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Flere parkeringspladser til cykler på vej

I foråret 2019 etablerer Randers kommune yderligere 30-40 parkeringspladser til cykler i midtbyen. Det er endnu ikke besluttet, hvor stativerne skal placeres:

"Vi vil gerne have hjælp fra borgerne til at finde de helt rigtige placeringer til nye cykelstativer i centrum af Randers. Jeg vil derfor gerne opfordre borgerne til at maile til Randers Cykelby, hvis de har idéer til, hvor vi skal etablere nye cykelstativer", siger Birgit Berggrein.

Fakta

Forslag til placeringer af nye cykelstativer i Randers midtby kan mailes til Randers Cykelby på mail: cykelby@randers.dk.

I forbindelse med projektet "Cykling i byen og adgang til naturen" etableres cykelsti i begge sider af Vestervold, flere cykelparkeringer, pumper til flade dæk samt cykeltællere.

Louise Nielsen var én af de mange cyklister, der blev glædelig overrasket over at få et gratis sadelovertræk af cykelambassadør Jørgen Schmidt. Hun havde taget sin venindes børn med på juleshopping, og var meget tilfreds med, at der er kommet flere cykelstativer i cykelbyen.