Nyt dagtilbud i Dronningborg ventes at stå klar i 2025

På mødet den 14. november 2022 har Randers Byråd besluttet at byggeriet af en ny daginstitution i Dronningborg skal tage udgangspunkt i ønskerne fra det oprindelige projekt, der også omfattede idrætshal og plejecenter. Institutionen får plads til 150 børn og forventes at være klar til indflytning i 2025.

Et nyt dagtilbud i Dronningborg med plads til 150 børn kommer til tage udgangspunkt i de oprindelige ønsker til institutionen. Og så vil institutionen blive bygget efter standarderne i DGNB-certificeringen for bæredygtigt byggeri, har byrådet besluttet på mødet den 14. november 2022.

Med beslutningen bliver der nu sat gang i at lave et endeligt byggeprogram, så byggeriet kan gå i gang hurtigst muligt. Det er der brug for, da et stigende børnetal medfører mangel på pladser i Dagtilbud Nordøst. Forventningen er, at institutionen vil være klar til brug i 2025.

Dyre materialer spændte ben for samlet projekt

Oprindeligt var der afsat 21,5 millioner kroner til dagtilbuddet, der skulle have været bygget sammen med et nyt plejecenter og idrætshal til en samlet pris på godt 125 millioner kroner. På grund af stigende priser på byggematerialer, kunne ingen af de i alt fire indbudte tilbudsgivere give et tilbud inden for det beløb, som var afsat til projektet. Byrådet besluttede derfor at afbryde processen og i stedet afsætte 10 millioner kroner ekstra til at få etableret institutionen.

Der er således i alt 31,5 millioner kroner til byggeriet, der vil blive igangsat hurtigst muligt. Og det vil ske med udgangspunkt i de ønsker, som et særligt §17 stk. 4-udvalg og andre involverede kom med undervejs i forberedelserne til det samlede projekt.

Dynamisk institution

Ønsket er at opføre en dynamisk institution, som vægter udeliv højt. Samtidig skal der være motoriske udfordringer både ude og inde i institutionen. Daginstitutionen bliver gruppeopdelt med fire grupperum til vuggestuebørn og fire grupperum til børnehavebørn. Og anbefalingen er at indrette institutionen fleksibelt, så der let kan ændres på fordelingen af vuggestue- og børnehavepladser alt efter behov.

Det nye dagtilbud i Dronningborg vil blive bygget efter DGNB-standarderne for bæredygtigt byggeri dog uden, at der vil blive gennemført en egentlig certificering af projektet. Erfaringen viser nemlig at det fordyrer projektet.

Efter planen vil det endelige byggeprogram være klar i starten af 2023, hvorefter projektet kommer i udbud.