Nyt liv til gamle høvlebænke for verdens udsatte børn

Det pibler frem med gode samarbejder og initiativer i Randers Kommune til fordel for Danmarks Indsamlingen 2023. I samarbejde med den digitale platform Møbelcirklen giver en tømrerstuderende nyt liv til gamle høvlebænke. Bænkene har været sat på auktion via Møbelcirklen Randers´ Facebook side og har indbragt 10.000 kroner, der ubeskåret går til verdens udsatte børn gennem Danmarks Indsamlingen 2023.

Hvor meget er en række 100 år gamle høvlebænke værd i kroner og øre? Det har Møbelcirklen netop lige fundet ud af. I samarbejde med en tømrerstuderende fra Tradium i Randers har de sat sig for at samle penge ind til verdens udsatte børn i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2023.

"Vi havde længe haft nogle gamle høvlebænke stående. Og derfor gik vi i tænkeboks med, hvordan vi måske kunne sætte dem i spil til Danmarks Indsamlingen. Nu er en tømrerstuderende, Ahmet Akbas fra Tradium, i fuld gang med at renovere nogle smukke gamle høvlebænke, som vi efterfølgende vil sælge på en auktion til private forbrugere, så vi kan donere pengene til verdens udsatte børn," fortælle Maria Hulvej, virksomhedskonsulent ved Jobcenter Randers Erhverv.

En ekstra skalle i den gode sags tjeneste

Ahmet Akbas er tømrestuderende på Tradium i Randers og på sit første grundforløb. Som en del af hans skolepraktik har han taget opgaven på sig med at renovere de gamle høvlebænke fra Møbelcirklen. Og det er en opgave, han tager meget alvorligt:

"Det er et virkelig motiverende projekt at være i gang med. Jeg har sat mig for at gøre mit allerbedste, for jo pænere bænkene bliver, jo højere et beløb kan vi forvente at få for dem. Og det handler jo om at bakke op om et rigtig vigtigt formål, og det vil jeg virkelig gerne gøre mit for," fortæller Ahmet Akbas, der er tømrerstuderende på grundforløb 1 på Tradium i Randers.

"Jeg går efter, at man stadig skal kunne se hele historien i høvlebænkene. De skal give en god "vibe" af folkeskole og forhåbentlig vække nogle gode minder hos dem, der kan huske tilbage på deres sløjdtimer med et smil på læben. Jeg har fået alle løsdelene fra Møbelcirklen, og så har nogle smedelever hjulpet med at lave nye ben til bordene," siger Ahmet Akbas.

Ahmet Akbas er oprindelig student fra Randers Statsskole, men efter han købte sin egen lejlighed og prøvede kræfter med renovering, blev han klar over, at han skulle tømrervejen. Nu har han omsat sin passion til et bidrag til Danmarks Indsamling 2023, der i år bliver sendt live fra Værket i Randers lørdag den 4. februar 2023.