Nyt motionstilbud: fyraftensture på cykel

Fællesskab, hygge og smuk natur var i fokus, da en flok friske ansatte fra virksomheder i den sydlige del af Randers spurtede rundt på naturskønne stier for at få rørt benmusklerne efter arbejdstid tirsdag den 22. april. Cykelturen er den første af i alt syv fyraftensture, der bliver arrangeret af Randers Cykelby i 2014.

Cykelturene er led i projektet ”Sydbyen Cykler, ” der skal få flere borgere til at vælge den tohjulede som transportmiddel. Det var Randers Cykelbys ambassadører, Arthur Müller og Jørgen Schmidt, der tirsdag aften guidede cyklisterne rundt på en 24 kilometer lang tur.

Det var en tur, der høstede anerkendende ord fra de ansatte fra XL BYG i Vorup. De har via cykelprojektet i Sydbyen deltaget i spinningtimer i et lokalt fitnesscenter i foråret for at blive klar til sommerens mange cykelture:

”Det var en fin tur. Selv om der var en del bakker, kunne jeg sagtens mærke, at jeg har fået flere kræfter efter de mange timer på spinningcyklen,” fortalte Jesper Lindegaard fra XL BYG i Vorup. Virksomheden havde inviteret deres kollegaer fra XL BYG i Ryomgaard til at deltage i turen:

”Det styrker sammenholdet i virksomheden at sidde i sadlen og tale med hinanden samtidig med, at vi også bliver lidt sundere,” sagde Flemming Trampedach fra XL BYG i Ryomgaard.

Yngste deltager forcerede bakkerne

12-årige Caroline Henningsen var den yngste deltager på turen. Hun var blevet overtalt af sin mor til at deltage i fyraftenscykelturen:

”Det var lidt hårdt, for der var mange bakker, men det var en fed tur,” sagde Caroline Henningsen, der er vant til at cykle til og fra skole og fritidsinteresser. Hele familien cykler meget i hverdagen for at holde sig i form, og Torben Lindner, der arbejder i Danish Crown, vil overtale sine kollegaer til at deltage i cykelturen tirsdag den 29.april:

”Det er godt, at projektet i Sydbyen sætter fokus på cykling. Der er alt for mange, der snupper bilen i stedet for cyklen, selv om de kun skal køre få kilometer,” sagde Torben Lindner.

Cykelture efter fyraften i 2014 – turene er gratis, og alle kan deltage:

  • Tirsdag den 29. april. Mødested på p-pladsen ved Danish Crown, Marsvej 43 klokken 17.30. Turen kræver en almindelig cykel eller en racercykel.
  • Onsdag den 18. juni – MTB tur - Mødested ved bålpladsen, Romalt Bakker, klokken 17. Ruten kræver en mountainbikecykel.
  • Onsdag den 25. juni. –MTB tur i Månedalen, mødested ved bålpladsen klokken 17. Ruten kræver en mountainbikecykel.
  • Torsdag den 28. august. Mødested ved p-pladsen ved virksomheden Lemvigh Müller, Tronholmen. Klokken 17.30. Turen kræver en almindelig cykel eller en racercykel.
  • Torsdag den 11. september. Mødested på p-pladsen ved XL BYG i Vorup klokken 17.30. Turen kræver en almindelig cykel.
  • Onsdag den 17. september. MTB tur i Romalt Bakker. Mødested ved bålpladsen klokken 17.

Cykel Projektet i Sydbyen omfatter blandt andet:

Etablering af stiforbindelse under Randersbro, ny cykelsti til Blegen, cykelfaciliteter i Sydbyen, kampagner i fem skoledistrikter og tre ungdoms- og erhvervsuddannelser. Udlån af elcykler og mountainbikes til ansatte i fire virksomheder samt sundheds-og cykeltjek og spinningsforløb i et lokalt fitnesscenter.