Nyt projekt: Saml plastaffald til din egen stol

Miljø- og Teknikudvalget har netop givet grønt lys til et nyt projekt, hvor vi i samarbejde med designhuset HOUE, Dansk Affaldsminimering og MV Plast sætter fokus på de produkter, dit affald kan blive til.

Du har måske allerede hørt om plastpallen, som bliver støbt af dine gamle kødbakker? Ellers kan du kan læse mere om den her. Den har været startskuddet på flere kredsløb, hvor dit plastaffald bliver genanvendt lokalt, og seneste skud på stammen er en designerstol med et ekstra incitament til at sortere plastaffaldet rigtig godt.

HOUE producerer allerede deres FALK-stole med genanvendt plast fra husholdningerne her i kommunen, men som noget nyt kan man blive sin egen råvareleverandør. Når man selv leverer plasten til sine stole, får man dem til nedsat pris. Samtidig er man med til at genanvende sit plastaffald inden for kommunegrænsen, for den indsamlede plast bliver gjort klar til produktion hos Dansk Affaldsminimering i Langå og støbt til stole hos MV Plast i Randers. Udover, at det er et meget tydeligt eksempel på, hvordan plastaffald kan få ny værdi, er det også en drøngod historie at fortælle gæsterne, når de sætter sig i dine gamle kødbakker og yoghurtbægre.

Du kan se FALK-stolen og købe dine egne stole på houe.com/MyTrash