Nyt tilbud til demensramtes pårørende

Pårørende til demensramte kan nu mødes og få inspiration til aktiviteter i naturen med deres demente pårørende. Det foregår på Randers Naturcenter en gang om måneden resten af året.

Arrangementerne er gratis og foregår i Randers Naturcenter.

Naturvejlederne på naturcentret inviterer til naturarrangementer om grøn trivsel, fællesskab og mental recovery for de pårørende. Det foregår som fem fyraftensarrangementer en gang om måneden fra august til og med december 2020.

"Med dette tilbud ønsker vi at skabe rum for fællesskab, trivsel og glæde for de pårørende, som har haft en hård tid under corona-nedlukningen. Tilbuddet er målrettet alle pårørende til demensramte i Randers kommune - også de pårørende, der har demensramte på plejehjem. Det er første gang, at et tilbud er målrettet de pårørende til demensramte i Randers," forklarer Erla Buhl, kontaktperson i Alzheimerforeningen.

Arrangementerne er stablet på benene i samarbejde mellem Alzheimerforeningen, Omsorgsområdet i Randers Kommune og Randers Naturcenter, og de er støttet økonomisk af Sundhedsstyrelsen.

"Vi håber at arrangementerne giver deltagerne kendskab til naturcentret som et demensvenligt tilbud og giver ideer til aktiviteter og lignende, som deltagerne kan gennemføre med deres demensramte pårørende i naturen i Randers," fortæller Helle Marie Taastrøm, naturcenterleder.

Et naturarrangement om måneden

Første arrangement er en vandretur i Gudenåengene med en naturvejleder fra naturcentret som guide, efterfulgt af bålhygge, mad, snakke og fællesskab. Det foregår torsdag 13. august fra klokken 16.00 til 20.00.

Tirsdag 8. september fra klokken 16.00 til 20.00 inviterer naturcentrets naturvejleder på sanketur efter sensommerens urter i naturen ved Gudenåen, som efterfølgende bliver til grønne tapas, når der er madlavning, spisning og snak om vild mad.

Torsdag 8. oktober fra klokken 16.00 til 20.00 afholder naturcentret foredrag om naturen som oplevelsesrum og om de 10 bedste naturture i Randers for demensramte og deres pårørende. Dagen byder også på en kort gåtur i området og historier om områdets kulturelle highlights, efterfulgt af fælles spisning og snak.

Torsdag 12. november fra klokken 16.00 til 20.00 kan du tage med naturvejlederne fra naturcentret på tur og opleve vinterens fugleliv i Vorup Enge og opleve mængden af fugle, som raster i engene omkring Randers Naturcenter med introduktion til de mest almindelige fugle i området efterfulgt af fællesspisning og hygge.

Onsdag 9. december fra klokken 16.00 til 20.00 kan du lave julepynt af naturmaterialer, pileflet, sivflet, træsnitning mm. Brændeovnen tændes indenfor, og der bliver serveret gløgg og æbleskiver, som bliver lavet på bål. Naturvejlederne tilbyder introduktion til fiskeri ved Gudenåen og forårets kommende fiskeaktiviteter til de interesserede.

Tilmelding

Tilmelding til arrangementerne sker på naturcenter.randers.dk/maalgrupper/paaroerende-til-demente/. Det er gratis at deltage og tilmeldingsfrist er to dage før det aktuelle arrangement. Man er velkommen til at tilmelde sig alle fem arrangementer. Der er et maks. på 40 deltagere, og det er først til mølle. Alle arrangementer foregår i Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers fra klokken 16.00 til 20.00.

Har du spørgsmål til arrangementerne, kan du rette henvendelse til Alzheimerforeningen ved Erla Buhl på 29 37 21 20 og erla.buhl@hotmail.com.