Omsorgsområdet søger pensionister som vikarer og sommerferieafløsere

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft på ældrecentre og i hjemmeplejen i hele landet. Derfor opretter Randers Kommune nu stillinger til pensionister, der gerne vil gøre en forskel og tjene lidt ekstra ved siden af folkepensionen.

Hvis man er gået på pension og inden for de sidste par år har arbejdet inden for sundheds- eller omsorgsområdet, kan man nu søge en stilling som vikar i Randers Kommune. Årsagen er den store mangel på medarbejdere inden for omsorgsområdet, og det er faggrupper som social- og sundhedsuddannede, pædagoger, fysio- eller ergoterapeuter og sygeplejersker, der står på ønskesedlen til stillingerne.

”Der er rigtig mange gode og kvalificerede medarbejdere, der er gået på pension eller efterløn inden for de sidste par år. Og hvis nogle af dem savner det kollegiale fællesskab og gerne vil gøre en forskel, så vil vi meget gerne i dialog med dem om deres ønsker og muligheder. Vi har brug for alle de kvalificerede hænder, vi kan få”, siger Lene Jensen, omsorgschef i Randers Kommune.

Ifølge Ældresagen må man tjene godt 120.000 kr. om året, uden det påvirker udbetaling af folkepension. Det er også muligt at have en indtægt ved siden af sin efterløn, og her kan man kontakte sin A-kasse for at høre mere om mulighederne.

Hvis man kunne tænke sig en stilling som vikar i omsorgsområdet, kan man tage direkte kontakt til sin tidligere leder eller til en leder på et nyt område, hvor man gerne vil bidrage.