Op af sofaen, mænd. Træningen er i gang

Optakten til Rigtige Mænd Løbet 2019, der afholdes i Randers den 5. juni, er på fuldt blus. Det første træningsarrangement er allerede afholdt. Flere mænd kan stadig nå at være med, når der trænes i de næste uger over en god portion motion og fællesskab

Lørdag den 2. marts lød startskuddet til årets træningsforløb for mænd med lyst og mod på at træne sig op til årets hyggeligste mandeløb. Henover 15 uger forløber træningen, der varmer op til Rigtige Mænd Løbet 2019, som bliver holdt på fars dag, tirsdag den 5. juni.

Det er ikke et helt ordinært løb, som mændene kan se frem til. At deltage kræver et hold bestående af tre mænd. Derfor er der ingen, som skal kæmpe sig alene over målstregen til løbet, som bliver arrangeret af RgF, Randers Firmasport, Dansk Firmaidrætsforbund og Randers Kommune igen i år.

"Jeg håber, at endnu flere får øjnene op for det her fantastiske tilbud. Det eneste krav er egentlig bare, at du skal gide møde op, hygge dig og grine af tingene. Så hank op i dig selv kom ned og hav' det sjovt, " siger Søren Holm, der er bedre kendt som Smeden fra tv-programmet Rigtige Mænd.

Træning for enhver smag

For at mændene kan blive klar til sommerens udfordring, har Randers Kommune i samarbejde med det lokale foreningsliv arrangeret fællestræning frem mod den 5. juni.

"Vi skal have mændene op af sofaen - og det skal ikke bare være en engangsoplevelse. Derfor har vi sat gang i et træningsforløb, som skal hjælpe randrusianske mænd med at opdage, at sundhed og motion faktisk kan være sjovt. Samtidig er målet, at forløbet skal være et springbræt for mange mænd til at skabe og fastholde sundere levevaner, " siger Jesper Jakobsen, der er projektleder på Bevæg dig for livet Randers.

I løbet af træningsforløbet finder mændene et væld af forskellige aktiviteter. Hver uge bliver der afholdt én træning. Træningen finder sted i forskellige foreninger, og aktiviteterne tager ikke mindst udgangspunkt i vidt forskellige sportsgrene. Blandt andet er det muligt at prøve kræfter med crossfit, watercross og floorball.

Et løb med fællesskab

Rigtige Mænd Løbet 2019 bliver afholdt med Tronholmparken som centrum. Der dystes i hold bestående af tre mænd. Hvert hold vil møde forskellige discipliner og opgaver, som de skal løse undervejs i løbet. Mellem disciplinerne skal én af mændene løbe og de andre to cykle - og mændene må gerne skiftes. Det koster 300 kr. pr. hold at deltage i løbet, mens det koster 20 kr. pr. træning.

"Det er fedt at være en del af fællesskabet. Vi elsker hyggen i at træne sammen, og jeg ser allerede frem til at skulle begynde at svede. Det er jo den omvendte verden af, hvad det har været, " siger Søren Holm.

Rigtige Mænd Løbet 2019 er en del af Bevæg dig for livet Randers. Et samarbejde med blandt andre Danmarks Idrætsforbund og DGI. Formålet med Bevæg dig for livet Randers er at skabe flere attraktive muligheder for bevægelse i Randers kommune. Du kan læse mere på www.bevægdigranders.dk På hjemmesiden finder du også en oversigt med træningsforløbet op til Rigtige Mænd Løbet 2019.