Orange ”æsler” kommer på gaden i Randers

De grønne bycykler i Randers bliver fra den 13. april skiftet ud med orange æsler. De nye orange cykler bliver stillet mange steder i hele Randers by, så det bliver lettere at få fat i en cykel og bevæge sig rundt på et bæredygtigt transportmiddel. De nye cykler fra Donkey Republic fejres den 13. april med gratis prøveture til alle, der har lyst til at rulle en tur på et orange æsel.

Fra tirsdag den 13. april får borgere og turister i Randers mulighed for at springe på orange delecykler, når de skal rundt i Randers.by. Donkey-cyklerne kommer til at stå rundt omkring i Randers, så cyklerne bliver lette at gå til og placere igen, når man er færdig. De kan tilgås via Donkey Republics app, der gør det nemt både at finde den nærmeste cykel og se, hvor man kan stille den igen.

Den 13. april får borgerne i Randers Kommune og turister mulighed for at bruge orange ”æsler”, som delecyklerne fra danske Donkey Republic kaldes. Den første dag vil det være gratis at bruge cyklerne, og fremover er den første halve time i sadlen gratis.

Donkey-cyklerne kommer til at stå rundt omkring i Randers, så cyklerne bliver lette at gå til og placere igen, når man er færdig. De kan tilgås via Donkey Republics app, der gør det nemt både at finde den nærmeste cykel og se, hvor man kan stille den igen.

For Randers kommune er implementeringen af de orange delecykler et led i kommunens vision for grøn og bæredygtig udvikling,”

”Cyklerne er et vigtigt led i Randers Kommunes mission om at få endnu flere til at bruge cyklen til gavn for sundheden og klimaet. Jeg håber, at borgerne og de mange turister i Randers vil tage godt imod de nye orange bycykler,”  siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Orange cykler i hele Europa

Donkey Republic er kendt for deres orange delecykler, der står i mange danske og europæiske byer. Har man oprettet sig som bruger af de orange cykler i en app, giver det mulighed for at komme rundt på et orange æsel i mere end 60 byer i Europa:

”Vi er rigtig glade for, at Randers bliver en Donkey-by, og at borgerne får mulighed for at bruge cyklerne gratis den første halve time. Det er et stærkt boost til grønnere infrastruktur og mindre trafik i byen. Cyklerne bliver en naturlig del af bylivet og er lige så nemme at gå til som anden kollektiv trafik,” siger Erdem Ovacik, der er administrerende direktør i Donkey Republic.

Fakta

Du kan se en oversigt over cyklernes placeringer i Randers fra den 13. april på Randers Cykelbys hjemmeside www.randerscykelby.dk

Samarbejdet er en nulomkostningsaftale for Randers Kommune, da det er AFA JCDecaux, der driver aftalen med Donkey Republic gennem annonceafgifter.