Orange bycykler taget godt imod i Randers

Siden begyndelsen af april måned har borgere og turister i Randers Kommune haft mulighed for at cykle rundt på orange æsler, som de nye delecykler fra danske Donkey Republic kaldes. Udlånet af cyklerne stiger hver måned, og de orange cykler er ved at blive et populært transportmiddel i Randers.

Der er stigende efterspørgsel efter de nye bycykler i Randers. Især ved Randers Busterminal, hvor mange vælger at leje en cykel.

De nye bycykler står rundt omkring i Randers, så de er lette at gå til og placere igen, når man er færdig med at bruge cyklen. Det største udlån af cyklerne har indtil videre været ved banegården, Randers Busterminal,  Arena Randers og Randers Regnskov:

”Det er meget positivt, at borgere og turister er kommet i gang med at bruge cyklerne. Cyklen er jo et nemt, sundt og bæredygtigt transportmiddel, som man hurtigt kan komme rundt på. Jeg håber derfor den gode udvikling fortsætter og at endnu flere vil springe på en bycykel, når de skal rundt i Randers,”  siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Orange æsler i hele Europa

De orange bycykler er et dansk koncept. Cyklerne står i mere end 60 byer rundt omkring i Danmark og Europa. Har man oprettet sig som bruger i en app, har man mulighed for at bevæge sig rundt på en orange cykel mange steder:

"I gamle dage var æsler en almindelig transportform, som alle kunne komme rundt på. Med vores voksende flok cykler i hele Europa og andre steder ønsker vi at demokratisere grøn mobilitet, så vi ikke kun forandrer byer, men også liv. Vi er derfor glade for den stigende aktivitet og positive udvikling, vi ser i byer som Randers, der benytter sig af vores platform. "  siger  Erdem Ovacik, co-founder & CEO i Donkey Republic,

Fakta

Når du lejer en bycykel, er den første halve time gratis.

Samarbejdet er en nulomkostningsaftale for Randers Kommune, da det er AFA JCDecaux, der driver aftalen med Donkey Republic gennem reklameindtægter.