Påskeæg og affaldsindsamling på Randers Naturcenter

Lørdag d. 13. april 2019 fejres påsken med to begivenheder i naturens navn på Randers Naturcenter. Børnefamilier og andre påskepyntsglade borgere kan hygge sig med at farve påskeæg i naturens farver, mens sejlere og naturelskere i waders gør en indsats for at fjerne affald fra Gudenåens bredder.

To traditioner mødes på Randers Naturcenter lørdag d. 13. april før påske. Kl. 9.00 mødes sejlere til affaldsindsamling ved naturcenterets havn, og kl. 10.00 slår naturcenteret lågerne op for det traditionelle påskearrangement med pileplet og farvning af æg.

”Vi har besøg af en professionel pilefletter, der kan hjælpe med fremstille kurve og andre fine påsketing. Derudover farver vi æg med naturfarver i en gryde over bål. Vi beregner to æg pr. gæst, men man er meget velkommen til at medbringe ekstra æg hjemmefra til farvning,” siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Ved middagstid serveres rygende varm påskesuppe – direkte fra naturcenterets største bålgryde.  

Sejlads, affald og varm suppe

Affaldsindsamlingen foregår primært fra vandsiden, og alle med båd, kano, kajak eller lignende kan deltage.

”Man møder bare op med sit fartøj ved Randers Naturcenter kl. 9.00. Så starter vi med en kop kaffe og lægger en fælles slagplan for de næste timer,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Ved middagstid mødes alle deltagerne på naturcenteret til en portion varm suppe.

Hvis man ikke er registreret til sejlads på Gudenåen med motorbåd, skal man have et gæstemærke. Ring til naturcenteret på tlf. 8643 2537 og få mere information.

Affaldsindsamlingen er arrangeret af Fluefiskerne i Randers og Randers Naturcenter.