Pædagogiske assistenter går som varmt brød

Af ti pædagogiske assistentelever, som netop er blevet færdige med deres 2-årige uddannelse ved Social- og Sundhedsskolen i Randers, er de otte allerede i job. De fleste er kommet i arbejde hos Randers Kommune, som har betalt deres elevløn under uddannelsen. Også fire voksenelever, som har afsluttet uddannelsen i august, er i job, fortæller uddannelseskoordinator ved Randers Kommune, Birthe Bøgild.

”Jeg er så stolt af eleverne. De otte har fået job i Randers kommune, mens nummer 9 er blevet afløser i Aalborg kommune, hvor hun bor. Så er kun én tilbage, før jeg kan melde alt udsolgt igen, ” siger Birthe Bøgild.

Hvis du kunne tænke dig at blive pædagogisk assistent, så søger Randers Kommune elever til opstart på grundforløbet den 17. januar 2022 med efterfølgende hovedforløb i august 2022. Ansøgningsfristen er 17. oktober 2021.

Efter ansøgningsfristen udvælges ansøgere til en personlig samtale i uge 45.

Som elev ved Randers Kommune vil bliver du ansat i afdelingen ”Børn og skole”. Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikperioder. Du går i skole på Social- og Sundhedsskolen i Randers, mens dine praktikperioder er ved kommunes daginstitutioner.

Du får elevløn under hele uddannelsen jf. gældende overenskomst. Arbejdstiden vil være 37 timer ugentligt. I praktikperioderne kan der forekomme skiftende arbejdstider.

Du kan læse mere om uddannelsen på Social- og Sundhedsskolens hjemmeside eller Uddannelsesguiden.