Parkering i midtbyen bliver gratis i perioder op til jul

Randers Byråd har besluttet at imødekomme en forespørgsel fra Randers City om at indføre gratis parkering i de mindst travle perioder op til jul i Randers Midtby. Tiltaget skal bidrage til at sikre, at det er trygt og coronasikkert at handle lokalt.

I hele december er det gratis at parkere i Randers Midtby alle hverdage mellem 10.00-14.00 og lørdag mellem 14.00-18.00. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 7. december 2020.

Beslutningen er taget på baggrund af en forespørgsel fra Randers City om at indføre gratis parkering i de perioder, hvor der er mindst trafik i byen. Formålet er at fremme, at der bliver julehandlet i hele åbningstiden fremfor de mest pressede timer. Tiltaget skal således bidrage til at sikre, at det er trygt og coronasikkert at handle lokalt.  

Den gratis parkering gælder på alle kommunale betalingspladser og betyder et fald i parkeringsindtægter på 400.000 kroner. Tiltaget bliver finansieret af uforbrugte midler fra Midtbyindsatsen i 2020.

Randers er ikke den eneste kommune, der har indført tidsbegrænset gratis parkering for at mindste risikoen for smittespredning med coronavirus i forbindelse med julehandlen. Lignende tiltag er også indført i Aarhus Kommune.

Den gratis parkering i Randers gælder kun ved brug af kommunens parkeringsautomater og altså ikke hvis man tjekker ind med parkeringsapps.