Per og Lars går og løber efter affald

Søndag den 31. marts mødes Per Kragelund Christensen og Lars Jensen sammen med frivillige affaldsindsamlere fra Hold Randers Ren og løbere fra løbefællesskabet Runners DK til en gang forårsrengøring af natur, grøftekanter, stier og veje i Randers.

De deltager i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, og de vil gerne have flere med:

"Affaldsindsamlingen er en ren win win oplevelse. Det er godt for naturen, at vi fjerner cigaretskod, dåser, papir, og det er samtidig sundt for kroppen at løbe rundt og indsamle affald,"  siger Lars Jensen fra Runners DK i Randers  

Det er første gang, at løbere fra Runners DK i Randers samler affald sammen med frivillige affaldsindsamlere fra Hold Randers Ren:

"Vi vil jo alle gerne bo et sted, hvor der er rent og pænt. Jo flere vi er, jo hurtigere får vi ryddet op på stier og naturområder, så Randers kan blive ren og forårsklar," fortæller Lars Jensen.

Alle kan gøre en forskel

Per Kragelund Christensen er én af de aktive frivillige i affaldsgruppen Hold Randers Ren. Han samler ofte affald på gader og stier i Dronningborg, hvor han bor. Søndag den 31 marts står han klar med poser og affaldssnappere ved Randers Regnskov:

"Affaldsdagen sætter fokus på, at affald i naturen og på gader og stræder er et problem, som vi alle bør tage ansvar for. Vi håber derfor, at mange borgere vil bruge et par timer på at gøre en forskel søndag den 31. marts.  Alle kan deltage. Store og små, løbere og gående,"  siger Per Kragelund Christensen.

Fakta

Har du lyst til at deltage i affaldsindsamlingen i Randers Kommune søndag den 31. marts, kan du via hjemmesiden www.affaldsindsamlingen.dk finde en indsamling i Randers.

Du kan samle affald sammen med frivillige affaldsindsamlere fra Hold Randers Ren og løbefællesskabet Runners Dk i Randers søndag den 31. marts fra klokken 10-12. Mødested: Den runde parkeringsplads til venstre for Randers Regnskov.

Randers Kommune bakker op om affaldsindsamlingen søndag den 31. marts ved at indsamle det affald, som borgerne har samlet.  Via appen ”Gi et praj”  kan borgere tjekke deres indsamlede affald ind på appen. Affaldet bliver hentet mandag den 1. april.  Desuden stiller kommunen en affaldscontainer op ved Randers Regnskov til det indsamlede affald søndag den 31. marts.