Podcast om historiske sprængninger i Langå

Gudenåens kulturhistorie bliver fortalt i podcasten 'Åsteder', der kommer rundt i alle kommunerne langs Danmarks eneste flod. I 10. episode er turen kommet til Randers Kommune og den spændende historie om jernbanesabotagen i Langå under 2. verdenskrig.

Frede Jensen, der er inspektør på Museum Østjylland, fortæller i podcasten, om det der endte med at blive den mest betydningsfulde jernbanesabotage under den tyske besættelse.

'Åsteder' er produceret af blandt andre kulturjournalist Lene Grønborg Poulsen, der i podcast-episoden er på gåtur med museumsinspektøren ved jernbanebroerne i Langå. Du finder historien på hjemmesiden oplevgudenaa.dk/podcast eller der hvor du ellers finder dine podcast. 'Åsteder' er også tilgængelig på eReolen. 

Det er kommunerne og museerne omkring Gudenåen, der i samarbejde udgiver podcasten om Gudenåens rige kulturhistorie. Første sæson begyndte for omkring et år siden med første udgivelse. Sæsonen rummer i alt 11 episoder. Sidste episode, som udkommer sidst i juni, kommer til at handle om Gudenåens betydning for udviklingen af Randers med både historie og nutidens briller. Men indtil der er præmiere på sæsonens sidste afsnit, kan du fordybe dig i historien om Langå-sprængningerne og de ni andre episoder.

De syv Gudenå-kommuner har udover podcasten også lavet et digital kort, der gør det let at finde stier, faciliteter og seværdigheder omkring Gudenåen.  Du kan finde det digitale kort på oplevgudenaa.dk