Populære sundhedstjek til Fjordløbet

Måling af mavefedt og bodyage er blevet et hit for mange deltagere til det traditionsrige cykelløb. Derfor står Randers Cykelby igen i år klar ved målstregen med diætister, der tilbyder at tjekke deltagernes sundhedstilstand.

De særlige vægte, der bruges til at beregne bodyage, kan måle kroppens kilo, muskel- og fedtprocent.

Mens børnene hygger sig med cykelringridning og løbecykler på Randers Cykelbys stand ved Fjordløbet, har de voksne mulighed for at hoppe på vægten og få målt, hvor gamle deres kroppe er:

”Når folk har været ude og cykle i et par timer, er de ofte motiverede til at få tjekket deres sundhedstilstand. Derfor har vi allieret os med et par erfarne diætister, der står klar til at måle cyklisternes fedtprocent, muskelstyrke og bodyage og give gode råd om sund livsstil ,” fortæller Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Det er femte år i træk, at Cykelbyen tilbyder det populære sundhedstjek ved Fjordløbet:

”Vi har erfaring med, at en del cyklister efter et sundhedstjek går i gang med at ændre deres livsstil med mere sund kost og motion. De vil selvfølgelig gerne have tjekket, om ændringerne kan måles. Det er én af grundende til, at rytterne står i kø til at få testet deres sundhedstilstand,” siger Birgit Berggrein.

Fakta

Fjordløbet afholdes søndag den 12. august. Tilmelding og ruter på fjordloebet-randers.dk

Etaperne er på henholdsvis 20, 35, 58 og 107 kilometer.

Randers Cykelby har en stand ved start og målstedet med løbecykler til de mindste og cykelbane og cykelringridning for de større børn. Randers Cykelby betaler halvdelen af billetprisen til børn og unge under 16 år.