Premiere på ny kunstnerisk lydvandring i Randers

Nu kan alle randrusianere og byens gæster opleve en magisk lydvandring med skuespiller Bodil Jørgensen som den centrale fortæller. Fra den 18. juni kan alle helt gratis komme med på eventyr. Turen går 4,2 kilometer gennem middelalderbykernen i Randers på jagt efter "Hemmeligheden om Randers".

Bodil Jørgensen spiller rollen som den nyuddannede magiker Isra, der efter eksamen er blevet sendt til Randers for at finde frem til byens hemmelighed. Her dukker de tre store forfattere; Henrik Pontoppidan, Karin Michaëlis og Steen Stensen Blicher op. De er alle en del af den randrusianske kulturhistorie. Lydvandringen giver på en underholdende måde et indblik i de tre forfatterskaber og deres liv i Randers. Det er en helt ny måde at opleve både byen og den kulturhistorie som forfatterne repræsenterer. Karin Michaëlis spilles af skuespiller Charlotte Munck, Henrik Pontoppidan spilles af Mads Hjulmand imens Klaus T Søndergaard og Thomas Leth Rasmussen spiller Steen Steensen Blicher.

Det er gratis at opleve 'Hemmeligheden om Randers', der nok bedst kan betegnes om et usynligt teaterstykke. Selve stykket kan opleves via en app på din smartphone og et sæt høretelefoner. Turen, der i alt tager et par timer, er på 4,2 km. Den begynder ved Sct. Mortens Kirke - byens gamle klosterkirke - og slutter ved Ingvar Cronhammers store skulptur 'RED FALL' på Østervold.

Lydvandringen kan foregå på både dansk, engelsk og tysk.  Projektet er skabt i samarbejde mellem Randers Bibliotek, Randers Teater og Randers Kommune. Det er støttet af Nordea-fonden, Stibo Fonden, Spar Nord Fonden, Randers Kommune og Randers Teater.

LYD: Her kan du hører en kort lyd-teaser for 'Hemmeligheden om Randers', hvor magikeren Isra fortæller om sin mission

'Hemmeligheden om Randers' er skrevet og instrueret af den tyske dramatiker Petra-Leonie Pichler. Hun har i flere omgange været i Randers for at udforske byen og har fordybet sig i forfatternes værker. Lyddesignet er af Mathias Sørensen fra Kontrafej, og musikken er skrevet af Christian Rohde Lindinger. Producent og dramaturg på projektet er Anneline Köhler Juul og Tine Eiby fra Randers Teater er konsulent. Ideen til projektet kommer fra Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek.

Fra den 18. juni kan alle læse mere om den magiske lydvandring på www.hemmelighedenomranders.dk