Prøv parkour og skateboard på Gadeidrættens Dag

Lørdag den 25. maj står professionelle instruktører klar, når Randers afholder Gadeidrættens Dag med aktiviteter i både Tronholmparken og på J. O. Krags Plads. Aktiviteterne begynder kl. 11. Alle interesserede kan i løbet af tre timer gratis prøve kræfter med både parkour og skatersporten

Det er første gang siden åbningen af det nye industriparkouranlæg i Tronholmparken, at der afholdes en officiel evnet. RgF stiller med deres dygtige instruktører fra foreningens parkourhold.

"Vi vil gerne vise, hvad man kan bruge anlægget til. Alle kan prøve kræfter med parkour. Idrætten kan dyrkes på alle niveauer. Vi er klar til at tage imod nybegyndere såvel som de lidt mere øvede, og de meget øvede med forskellige øvelser og teknikker, " siger Oskar Thomsen, der er en af instruktørerne.

Industriparkouranlægget er etableret af Randers Kommune og den lokale gymnastiske forening RgF med støtte fra Nordea-fonden og lokale virksomheder. Vindmøllevinger og en specieldesignet togvogn danner krumtapperne i det helt unikke anlæg.

"Med eventen på Gadeidrættens Dag vil vi gerne give en god introduktion til anlægget, som blev indviet tilbage i januar. Parkour er en nyskabende idræt, der i sær tiltaler mange unge. Det er mit håb, at flere unge vil fokusere på bevægelse i deres hverdag med en sådan mulighed, " siger Louise Høeg, formand for Sundhed-, Idræt- og Kulturudvalget i Randers Kommune.

Gadeidrættens Dag er en årlig tilbagevendende event, der sætter fokus på gadeidrætten i Danmark. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten og måske endda skabe nye initiativer. Over hele landet inviterer ildsjæle og idrætsfællesskaber til forskellige events.

I Randers vil der også være mulighed for at prøve kræfter med skatersporten, det sker på J. O. Krags Plads. Her gør Randers Ungdomsskoles grejbank det muligt at afprøve ens evner på et skateboard. Arrangementet er åbent for alle, og man kan gratis låne det nødvendige udstyr. Det foregår lørdag den 25. maj mellem kl. 11 og 14. Der er således mulighed for både at prøve kræfter med skatersporten og parkour på samme dag. Ungdomsskolen har i øvrigt et ugentligt streetsport-hold, hvis man som ung randrusianer skulle blive grebet af sporten.

De to events er begge en del af kommunens projekt 'Bevæg dig for livet Randers', der har en målsætning om at flere skal være fysisk aktive. Læs mere og find de forskellige tilbud i forbindelse med projektet på www.bevægdigranders.dk