Projekt Edison skaber iværksættere i folkeskolen

Tirsdag den 5. november blev der afholdt lokalfinale i opfinderkonkurrencen Projekt Edison på Erhvervsakademi Dania. Elever fra 6. og 7. klasse præsenterede deres innovative og kreative projekter under temaet ’Værdifulde fællesskaber”.

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence, hvor elever fra 6. og 7. klasse gennemgår en innovativ og tværfaglig læringsproces. I forløbet stifter eleverne bekendtskab med at konceptualisere en idé, fremstille et produkt og senere præsentere det for et hold dommere bestående af studerende fra Erhvervsakademi Dania. Formålet er bl.a. at vække elevernes interesse for entreprenørskab og iværksætteri. 

”Håbet med Projekt Edison har været, at eleverne fik mulighed for at arbejde lidt anderledes end de plejer. Forstået på den måde, at de har kunnet arbejde med deres egne ideer over længere tid og samtidig se deres idéer blive til noget, der kan bruges af andre. Samtidig er det at kunne præsentere sin idé i mange tilfælde vigtigere end selve ideen, derfor er præsentation også en vigtig del af Edison-aktiviteterne.” siger Karsten Boddum-Olesen, Udviklingskonsulent i Randers Kommune.

Årets tema, ’Værdifulde fællesskaber’, betyder at eleverne har skullet udforske, hvad et fællesskab er, og hvordan et fællesskab kan bidrage til at løse forskellige problemer for socialt udsatte og sårbare grupper i samfundet.

”Eleverne har et helt andet mindset og tænker anderledes, så det er spændende at se deres idéer. Mange af dem er meget brugbare, og det er fedt at se, hvordan de har arbejdet med temaet og har tænkt for eksempel miljø ind i projekterne.” siger Ida Maria Pedersen, der er dommer i lokalfinalen og studerer markedsføringsøkonomi på Erhvervsakademi Dania.

”Det giver jo rigtig mange gode personlige kompetencer at arbejde projektorienteret på denne her måde. Man bliver bedre til at samarbejde og netværke, og så er det bare mega fedt med en anderledes tilgang til undervisningen, der lærer eleverne om innovation.” siger Ida Maria Pedersen.

Langå Skole gik med lokalfinalens 1. plads, mens 2. pladsen gik til Nørrevangsskolen. Begge hold skal videre til landsfinalen, der afvikles af Danish Entrepreneurship Award i Fredericia d. 21. november. Du kan læse mere om Projekt Edison, der er et samarbejde mellem Randers Kommune og Fonden for Entreprenørskab her: https://edison.ffe-ye.dk/